Alexandria Ocasio-Cortez, membră democrată a Congresului american, a fost dată în judecată pentru că a blocat mai multe persoane pe Twitter, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul deputat de New York Dov Hiking şi vedeta Youtube Joseph Saladino au dat dat-o în judecată pe Ocasio-Cortez.

Cei doi au făcut referire la o decizie recentă Curţii de Apel care prevede că preşedintele american Donald Trump a încălcat legea blocând persoane pe Twitter.

Ei susţin că acest lucru ar trebui să se aplice pentru toţi politicienii.

„Trump nu are voie să blocheze oameni, se vor aplica standardele în mod echitabil?”, a scris Saladino pe Twitter.

Alexandria Ocasio-Cortez este urmărită pe Twitter de 4,7 milioane de persoane.

Conform lui Hiking, Ocasio-Cortez l-a blocat după ce el i-a criticat viziunile politice.

În plângerea depusă de Hiking se arată că el este „un susţinător ferm al valorilor evreieşti” şi că a fost blocat „din cauza discursului în favoarea valorilor evreieşti şi a Israelului”. Acest lucru restricţionează accesul lui Hiking „în spaţiul public”.

Curtea de Apel a Statelor Unite a decis marţi că preşedintele Trump nu are voie să îşi blocheze criticii pe Twitter.

Pentru că Trump foloseşte Twitter pentru afaceri ale guvernului, el nu poate interzice unor cetăţeni americani să îi citească postările sau să intre în dialog cu el, a decis un complet de trei judecători de la Curtea de Apel a Statelor Unite.

Primul Amendament al Constituţiei interzice unui oficial care foloseşte reţelele sociale pentru probleme de stat să excludă anumiţi oameni „dintr-un dialog deschis” pentru că „spun lucruri cu care oficialul nu este de acord”, a afirmat judecătorul Barrington D. Parker.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.