Actorul Gary Oldman, premiat cu Oscar pentru interpretarea rolului Winston Churchill în „Darkest Hour”, va juca într-un nou film biografic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizat de David Fincher („Se7ev”, „The Social Network”, „The Curious Case of Benjamin Button”), acesta va fi primul lungmetraj al cineastului de la „Gone Girl” (2014), potrivit Variety.

El va spune povestea scenaristului Herman Mankiewicz, care a semnat, între altele, „Cetăţeanul Kane/ Citizen Kane”, considerat unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor, iar Gary Oldman va interpreta rolul principal.

Intitulat „Mank”, lungmetrajul este bazat pe scenariul scris în 2003 de Jack Fincher, tatăl regizorului, înainte de a muri.

„Cetăţeanul Kane” (r. Orson Welles), premiat cu Oscar pentru scenariu, a fost lansat în 1941.

Pelicula lui Fincher va fi filmată alb-negru, iar producţia va începe în luna noiembrie.

David Fincher va produce alături de Cean Chaffin şi Douglas Urbanski.

Fincher a lucrat recent cu Netflix pentru show-uri ca „House of Cards”, „Mindhunter” şi „Love, Death & Robots”.

După ce a fost premiat cu Oscar, anul trecut, pentru rolul din „Darkest Hour”, Gary Oldman a filmat, între alţii, cu Steven Soderbergh pentru „The Laundromat”, producţie Netflix, cu Joe Wright pentru „The Woman in the Window” şi cu Zackary Adler pentru „The Courier”.

În 1986, el l-a interpretat pe Sid Vicious, basistul trupei Sex Pistols, în filmul „Sid and Nancy”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.