Un număr de 26 de percheziţii au loc, joi, în Bucureşti, Buzău, Ilfov şi Călăraşi, la sediile unor firme şi persoane bănuite de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 700.000 de lei. Şaizeci de poliţişti participă la percheziţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Judeţene Buzău, în total joi au loc 26 de percheziţii la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de afaceri ilegale.

La Buzău, poliţiştii vizează o locaţie dintr-un cartier al oraşului. În acte, aici figurează sediul unei firme având ca domeniu de activitate vânzarea de materiale de construcţii şi lucrări în domeniu. În realitate, la adresa respectivă nu a funcţionat niciodată o firmă.

Poliţiştii buzoieni, cei care coordonează percheziţiile, susţin că un bucureştean ar fi pus totul la cale. Din verificările făcute a reieşit că, în perioada 2014-2016, acesta ar fi făcut achiziţii şi livrări fictive de bunuri şi servicii, deducând ilegal T.V.A. şi diminuând artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul astfel creat bugetului de stat este estimat la 700.000 de lei.

Acţiunea de joi este coordonată de poliţiştii buzoieni, ajutaţi de colegii lor din celealte judeţe în care au loc descinderile, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. În total, 60 de poliţişti sunt angrenaţi în misiune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.