Curăţarea ţevilor în mod regulat previne proliferarea gândacilor, ajută la eliminarea mirosurilor, ucide germenii dăunători sănătăţii, şi foarte important şi fundamental, previne apariţia unor posibile obstacole şi complicaţii din cauză că nu sunt curate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu simpla utilizare zilnică a ţevilor începe acumularea depunerilor de calcar, resturilor de alimente şi altor substanţe care împiedică trecerea debitului pentru care sunt create, producând mirosuri neplăcute, şi în cele din urmă, înfundarea lor. Prin urmare, curăţarea ţevilor este fundamentală pentru întreţinerea lor.

În cadrul serviciilor de curăţenie a clădirilor, reţelelor publice, curăţeniei industriale, sau în cazul curăţeniei domestice, un capitol căruia, de obicei, nu i se acordă importanţa cuvenită, îl reprezintă  curăţarea ţevilor şi reţelelor de igienizare. De ele depinde de buna funcţionare a canalizării.

Sfaturi pentru curăţarea şi menţinerea conductelor în condiţii bune

În primul rând, dacă aveţi de gând să faceţi curăţenie în casă, asiguraţi-vă că cereţi instalatorului ca toată partea unde există ţevi să fie detaşabilă şi uşor accesibilă. Astfel, veţi putea recupera uşor substanţe sau obiecte care ar putea obstrucţiona accidental ţevile, şi desigur, va facilita curăţarea ţevilor, cel puţin într-o parte.

Folosiţi o sită deasă atât la scurgerea de la chiuveta din bucătărie, cât şi la elementele sanitare din baie: bideu, duş şi chiuvetă.

Sitele permit trecerea apei, dar nu şi a deşeurilor solide, care pot înfunda ţevile. Procedând astfel veţi evita curăţarea prea des a ţevilor.

Curăţaţi ori de câte ori este necesar sitele, aruncând mizeria în coşul de gunoi ( hârtie igienică şi de bucătărie), deoarece există riscul de a înfunda ţevile.

De asemenea, pentru a nu înfunda ţevile, nu aruncaţi în chiuveta de la bucătărie grăsime, ulei, zaţ de cafea, resturi de mâncare etc.

Toate acestea formează sedimente în interiorul ţevilor pe care nu le putem vedea din afară,  diminuând în mod progresiv trecerea liberă a apei.

Pentru a evita cât mai mult posibil posibil înfundarea ţevilor, iată câţiva paşi şi obiceiuri foarte eficiente.

Paşi şi obiceiuri pentru îmbunătăţirea curăţării ţevilor

1. Frecaţi şi curăţaţi bine vasele înainte de spălare

Pentru a evita să curăţaţi ţevile foarte des, înainte de spălarea vaselor şi a oalelor cu urme de grăsime, ulei, făină sau pesmet, trebuie să îndepărtaţi tot excesul pe cât posibil, aruncându-l în vasul de toaletă. De asemenea, grăsimea şi uleiul le puteţi turna într-un recipient, apoi aruncaţi conţinutul la gunoi. Ulterior, ştergeţi toate resturile cu o bucată de hârtie pe care o aruncaţi în coşul de gunoi. În cele din urmă curăţaţi vasele cu apă fierbinte.

Întreţinerea şi curăţarea ţevilor cu amoniac

În timpul iernii, şi având în vedere că frigul va face ca urmele inevitabile de ulei care se scurg când se spală vasele şi tacâmurile, să se solidifice mai uşor pe ţevi, este indicată o întreţinere care constă în curăţarea ţevilor cu amoniac lichid, vărsând un litru şi lăsându-l să acţioneze toată noaptea. Dimineaţa, încălziţi apă într-o oală şi turnaţi încet prin scurgerea de la chiuvetă.

Este un remediu foarte economic la care trebuie apelat de două sau de patru ori pe lună, care menţine ţevile curate.

Amoniacul este toxic, deci ar trebui să încercaţi să vă ţineţi respiraţia în timp ce îl vărsaţi sau să utilizaţi o mască.

Când utilizaţi amoniac, nu amestecaţi-l cu alte substanţe chimice, deoarece acestea pot fi periculoase.

Întreţinerea şi curăţarea ţevilor din baie cu amoniac

Pentru curăţarea ţevilor din baie, puteţi utiliza aceeaşi soluţie sau înălbitor pur, urmând aceeaşi procedură. Este indicat când curăţaţi ţevile, să terminaţi operaţiunea turnând  o cantitate mare de apă fierbinte pe ţevi.

Evitaţi aruncarea unor cantităţi mari de hârtie în toaletă

Pentru a menţine ţevile din baie curate, este important să nu aruncaţi cantităţi mari de hârtie o dată şi, desigur, să nu credeţi că în toaletă puteţi arunca orice.

Dacă scăpaţi accidental ceva în interior, utilizaţi mănuşi sau o pensetă pentru a scoate obiectul, chiar dacă nu vă place ideea. În caz contrar, pot apărea consecinţe deloc pe gustul vostru.

Pentru a curăţa ţevile şi a le desfunda, puteţi folosi peria de curăţat, împingând-o spre interior de mai multe ori, şi apoi, când nivelul apei a scăzut, turnaţi apă cu o găleată.

Dacă nu reuşiţi să faceţi ceea ce v-aţi propus, cel mai bine este să apelaţi la specialiştii în curăţenie de Conex Clean. Fiind o firmă de curăţenie profesională din Bucureşti, cu experienţă în domeniu, cu siguranţă vă va oferi cele mai bune sfaturi în acest sens.

De asemenea, vă poate oferi şi servicii de curăţenie birouri, curăţenie apartamente şi case, curăţenie generală etc. Apelaţi la Conex Clean, căci nu veţi regreta!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.