Un show aviatic la care vor participa avioane civile şi aeronave militare, printre care Mig-21 Lancer, F-16 şi Eurofighter Typhoon, va avea loc sâmbătă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, intrarea spectatorilor fiind liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coordonatorul show-ului aerian, George Barcaru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că spectacolul aerian va începe la ora 12.30 şi va fi deschis de aviaţia civilă, după care urmează evoluţiile aeronavelor militare.

“Sâmbătă, de la ora 12.30, vrem să dăm startul evoluţiilor aeriene. Acestea vor fi deschise de către aviaţia civilă, prin partenerii noştri, Aeroclubul României, Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă şi Regional Air Services. Vorbim de o perioadă de două ore şi jumătate de evoluţie aeronave civile, urmate de o perioadă de aproximativ două ore evoluţie aeronave militare şi mă refer aici la elicopter PUMA IAR 330, MIG-21 Lancer, F-16 şi cu bunăvoinţa partenerilor italieni aeronave de vânătoare Typhoon”, a afirmat George Barcaru.

El a precizat că va exista şi un static display, oamenii putând admira elicoptere militare şi echipamente surpriză.

“Vom avea un static display în zona publicului unde cu bunăvoinţa partenerilor americani vom avea elicoptere militare, o autospecială PSI militară şi încă câteva echipamente surpriză”, a explicat coordonatorul showului aerian.

Organizatorii au mai precizat că cei prezenţi la acest spectacol vor avea la dispoziţie food court, cu preparate tradiţionale româneşti sau internaţionale.

De asemenea, pentru spectactori a fost amenajată o parcare de 900 de locuri în zona aeroportului.

Accesul publicului este permis începând cu ora 10.30, iar intrarea va fi liberă, organizatorii mizând la acest spectacol pe prezenţa a 10.000 de persoane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.