Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a anunţat marţi finalizarea lucrărilor de reparaţii la calea de rulare Golf a aeroportului Henri Coandă, unde, pe o suprafaţă de 6.000 metri pătraţi, a fost înlocuit stratul asfaltic degradat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, compania a anunţat că, în acest an, vor fi efectuate şi alte reparaţii.

”În cursul acestui an, vor mai fi efectuate atât lucrări de reasfaltare la zonele marginale şi zonele de touch-down ale pistei de decolare aterizare nr. 1 (08R-26L), cât şi în două dintre intersecţiile celor mai circulate căi de rulare, repectiv Charlie-Golf-November-Bravo şi Papa-Whiskey-Oscar. Totodată, se vor efectua lucrări de înlocuire a dalelor de beton de ciment degradate la Platforma 1 a aeroportului”. arată CNAB într-un comunicat.

Finalizarea acestor lucrări de reparaţii va conduce la creşterea capacităţii de operare pe suprafaţa de mişcare a aeroportului şi, totodată, la creşterea siguranţei în operare, spun reprezentaţii companiei.

În acelaşi timp, finalizarea lucrărilor va permite demararea lucrărilor de modernizare a pistei de decolare-aterizare nr. 2 (08L-26R) a aeroportului, precum şi reparaţii la calea de rulare Delta.

”Toate lucrările vor fi derulate astfel încât impactul asupra traficului de aeronave pe aeroport să fie minim”, spun ei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.