Actorul Kevin Spacey cere anularea cazului penal în care este implicat, după ce acuzatorul a refuzat să depună mărturie, fapt ce l-a făcut pe judecător să pună sub semnul întrebării viabilitatea cazului, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul care spune că Spacey l-a agresat într-un bar din Massachussetts în 2016 a invocat dreptul dat de Al Cincilea Amendament şi a refuzat să depună mărturie, după ce a fost întrebat de avocatul actorului legat de mesajele text despre care apărarea susţine că au fost şterse.

Refuzul bărbatului de a declara l-a făcut pe judecător să pună sub semnul întrebării viabilitatea cazului deschis împotriva actorului.

Bărbatului i-a fost ordonat să depună mărturie după ce nu a predat apărării telefonul pe care l-a folosit în noaptea respectivă, despre care a spus apoi că l-a pierdut. Avocaţii lui Spacey spun că bărbatul a şters din telefon mesajele care ar susţine cele spuse de actor, apoi a oferit anchetatorilor capturi editate cu discuţiile din seara aceea.

Acuzatorul, care a vorbit public pentru prima dată, a spus că a dat poliţiei ce avea la acel moment şi că nu a intervenit în mesaje. Conţinutul telefonului a fost păstrat pe un computer şi, astfel, au putut fi date capturile, a spus avocatul lui.

Associated Press, citată de THR, nu a dezvăluit numele presupusei victime. 

Presat de avocat, care i-a explicat că alterarea probelor reprezintă o infracţiune, bărbatul a invocat dreptul împotriva auto-incriminării şi judecătorul a spus că mărturia lui de luni va fi off the record.

Avocatul lui Spacey, care a declarat că o copie a conţinutului telefonului nu este suficientă, a cerut insistent respingerea cazului, despre care a spus că este compromis în totalitate.

Judecătorul a recunoscut că procurorii vor avea dificultăţi să aducă cazul în proces dacă bărbatul nu va vrea să depună mărturie.

Kevin Spacey, în vârstă de 60 de ani, nu a fost chemat la audierea de luni şi nici nu a fost prezent.

În urmă cu o săptămână, bărbatul a renunţat la un caz civil pe numele lui Spacey, fără a motiva. Avocatul lui a spus că acuzatorul vrea să se concentreze pe problema penală.

Spacey a negat acuzaţiile aduse în luna ianuarie, a pledat nevinovat la acuzaţia de agresiune.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că, după ce i s-a încheiat tura în barul Club Car din Nantucket, a mers să vorbească cu actorul pentru că dorea să facă o fotografie cu el. El a spus că Spacey i-a adus mai multe pahare cu băutură şi a încercat să îl convingă să meargă cu el acasă, înainte să îl descheie la pantaloni şi să îi atingă organele genitale timp de 3 minute. Acuzatorul a explicat că a încercat să îndepărteze mâinile lui Spacey, dar acesta nu se oprea şi el nu ştia ce să facă pentru că nu voia să aibă probleme pentru că a consumat alcool deşi nu avea vârsta legală. Bărbatul a spus că a plecat când Spacey s-a dus la toaletă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.