Liderul filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea, a anunţat că va sesiza instituţiile de audit privind situaţia financiară “critică“ de la Aeroportul Iaşi, acuzând PSD că pune pe butuci cea mai importantă investiţie a oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea susţine, într-un comunicat de presă, că aeroportul din IaşI a ajuns într-o situaţie financiară critică, având de plătit dări la stat de 6,7 milioane de lei, în timp ce în conturile regiei, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, se află doar 3,8 milioane de lei.

"Situaţia în realitate este mult mai gravă, cifrele reale ţinute bine la sertar de conducerea PSD de la Aeroport şi Consiliul Judeţean Iaşi indicând un dezastru iminent. În acest moment, regia este în imposibilitatea achitării datoriilor la bugetul de stat. Voi sesiza toate instituţiile cu rol de audit extern pentru a identifica cauzele care au dus la situaţia dezastruoasă de azi“, afirmă liberalul ieşean.

Deputatul Marius Bodea consideră că situaţia gravă de la aeroport este “consecinţa unui management tipic pesedist“.

El adaugă că, în anul 2015, Aeroportul din Iaşi era pe profit şi nu mai avea nevoie de subvenţii de la Consiliul Judeţean, însă în ultimii trei ani s-au pierdut nouă legături aeriene externe şi nu s-a mai făcut nicio investiţie.

"Din păcate, cea mai importantă investiţie publică din istoria post-decembristă a oraşului, singura alternativă la deschiderea Iaşiului către lume în lipsa autostrăzii, este pusă pe butuci de incompetenţă. O instituţie ce era profitabilă contabil şi operaţional a ajuns astăzi să se clatine serios la marginea falimentului. Suceava profită de degrigolada de la Iaşi şi face investiţii mari pentru a profita de fereastra de oportunitate oferită de incompetenţa pesediştilor cocoţaţi în fruntea Aeroportului şi a Consiliului Judeţean Iaşi, iar Bacăul a finalizat deja investiţii mari în terminal şi platforme, arată foarte bine şi se dezvoltă accelerat. Bilanţul mandatului PSD la conducerea judeţului, prin incompetentul Marcel Popa, şi a noii conduceri slugarnice şi neprofesioniste a aeroportului Iaşi, arată dramatic“, adaugă deputatul PNL de Iaşi, Marius Bodea.

Totodată, el acuză că la aeroport au fost înlăturaţi specialiştii şi au fost aduşi “incompetenţi notorii“, iar în plus s-au făcut “achiziţii suspecte şi inoportune“.

Marius Bodea a fost director al Aeroportului Iaşi în perioada 2012-2018, el renunţând la funcţie după ce a fost ales deputat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.