O fostă consilieră a Casei Albe a refuzat, la consemnul preşedinţiei americane, să răspundă întrebărilor unei comisii din cadrul Congresului cu privire la posibilă obstrucţionare de către Donald Trump a anchetei ruse efectuate de către procurorul special Robert Mueller, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Annie Donaldson, o fostă avocată a Casei Albe, a repetat - ca răspuns la întrebări în Comisia Judiciară din cadrul Camerei Reprezentanţilor, condusă de către democraţi - că Executivul i-a cerut să nu răspundă la vreo întrebare legată de fapte prezentate în raportul Mueller.

Răspunzând întrebărilor Comisiei în scris, ea a evocat de 212 ”privelgiul executiv”, conform directivei preşedinţiei americane, potrivit documentului, făcut public luni de Comisie, care denunţă un ”artificiu”.

Casa Albă nu a comentat imediat, scrie Reuters.

Avocaţii Casei Albe i-au interzis luna trecută fostei directoare de comunicare a lui Donald Trump Hope Hicks să răspundă la întrebări cu privire la activitatea sa Casa Albă.

Hope Hicks, audiată cu uşile închise în aceeaşi comisie, a dăcut declaraţii numai cu privire la fapte legate de campania electorală din 2016.

Potrivit site-ului de ştiri Politico, omul de afaceri rus Felix Sater, implicat în proiectul construirii unui Trump Tower la Moscova, a acceptat să fie audiat marţi în Comisia Informaţiilor din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.