Pentagonul a primit o cerere să autorizeze 1.000 de membri din cadrul Gărzii Naţionale din Texas care să ajute serviciul însărcinat cu supravegherea frontierei, Customs and Border Protection (CBP), depăşiţi de numărul de refugiaţi care intră în ţară din Mexic, în sud, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamemtul Securităţii Interne (DHS) a cerut 1.000 de militari suplimentari care să ajute în gestionarea crizei imigraţiei în Texas, unde condiţiile de retenţie a clandestinilor au şocat Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului.

Membrii Gărzii Naţionale urmează să ajute la gestionarea centrelor de imigranţi pentru adulţi numai în oraşele Donna, la est de frontiera cu Mexicul, şi Tornillo, în mijlocul frontierei.

Ei urmează să asigure de asemenea o asistenţă în diverse puncte de intrare în ţară şi pe aeroporturi la El Paso şi Laredo, unde prezenţa lor ar urma să îmbunătăţească securitatea şi să permită o fluidizare a traficului pasagerilor.

”SUPRAPOPULARE PERICULOASĂ”

Pentagonul nu a precizat când a fost depusă această cerere şi nici dacă o va autoriza, însă afirmă în acest comunicat că ”guvernatorul Texasului Greg Abbott şi-a dat acordul pentru ca membrii Grăzii Naţionale să ajute CBP”.

DHS este aspru criticat într-un raport ministerial prezentat săptămâna trecută, din cauza unei ”suprapopulări periculoase” în numeroase centre de primire a imigranţilor clandestini în Texas, majoritatea originari din America Centrală, care fug din calea violenţei şi sărăciei din ţara lor.

Înaltul Comisar ONU însărcinat cu Drepturile Omului Michelle Bachelet s-a declarat ”şocată” de condiţiile de detenţie a imigranţilor în Statele Unite.

Potrivit unor date ale poliţiei frontierei, 223.268 de persoane au fost încarcerate în sectorul Văii Rio Grande din orctombrie 2018 în mai 2019 - reprezentând o creştere de 124% faţă de anul precedent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.