Identificarea automată a locului în care a fost parcată maşina este cea mai nouă facilitate pe care o oferă asistentul digital disponibil pe telefoanele cu Android.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printr-o simplă întrebare în limba engleză sau altă limbă suportată de Google Assistant, precum “Hey, Google, where did I parked my car”, asistentul va indica locul în care el crede că utilizatorul a parcat maşina.

Identificarea automată are la bază istoricul locaţiilor şi schimbarea vitezei de deplasare. Locul în care viteza de deplasare a scăzut de la 50 km/h la 3-4 km/h este cel mai probabil locul în care utilizatorul s-a dat jos din maşină.

În fucţie de semnalul GPS şi disponibilitatea conexiunilor le internet, localizarea ar putea să nu fie foarte precisă, însă ar trebui să fie suficientă cel puţin pentru o aproximare.

Metoda folosită s-ar putea să nu se dovedească utilă în parcările subterane, unde pereţii groşi blochează semnalul şi împiedică aflarea cu precizie a coordonatelor.

Alternativ, utilizatorul poate folosi Google Maps pentru salvarea manuală a locului în care a parcat. Trebuie doar să apese pe punctul albastru care indică poziţia şi să aleagă opţiunea “Save my parking location”.

Noua facilitate din Google Assistant va fi implementată gradual, urmând să devină activă pentru toţi utilizatorii pe parcursul următoarelor săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.