Romsilva a invitat specialiştii Comisiei comune ai Centrului pentru patrimoniul mondial al UNESCO şi specialiştii în monitorizare reactivă ai Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN) să evalueze modul în care se respectă regulile de administrare a obiectivelor înscrise în situl UNESCO ”Pădurile seculare şi virgine de fag din Carpaţi şi alte regiuni ale Europei”, aflat în proprietatea publică a statului român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romsilva a anunţat, luni, că invitaţia vine după ce în spaţiul public au apărut informaţii privind presupuse îngrijorări exprimate în cursul celei de-a 43-a sesiuni a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO.

”Menţionăm că Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a furnizat de fiecare dată, prompt şi detaliat, toate informaţiile solicitate de partenerii internaţionali ai proiectului Pădurile seculare şi virgine de fag din Carpaţi şi alte regiuni ale Europei”, se arată într-un comunicat al Romsilva.

România a înscris, în urmă cu doi ani, opt situri în Lista patrimoniului mondial natural al UNESCO ”Pădurile seculare şi virgine de fag din Carpaţi şi alte regiuni ale Europei”, cu o suprafaţă totală de 23.982,77 hectare, dintr-un total de 92.023,24 hectare, înscrise de unsprezece state la nivel european.

POtrivit Romsilva, din cele 23.982,77 hectare din România înscrise în Lista patrimoniului mondial natural al UNESCO, 23.644,53 hectare, adică şapte din cele opt situri UNESCO, sunt păduri aflate în proprietatea publică a statului şi administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

”Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva asigură publicul că administrează corect, conform obligaţiilor asumate, şi protejează pădurile valoroase de fag aflate în Patrimoniul mondial natural al UNESCO”, se mai arată în comunicat.

Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publică a statului şi 22 de parcuri naţionale şi naturale cu o suprafaţă cumulată de circa 850 de mii de hectare.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.