Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost publicate, luni, fiind înregistrate 177 de medii de 10. Elevii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii, până la ora 16.00. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, că rezultatele înregistrate la examenul de bacalaureat sunt similare cu cele de anul trecut. Judeţele cu rezultatele cele mai bune sunt Cluj, Iaşi şi Bacău, unde promovabilitatea este peste media pe ţară, în timp ce judeţul Ilfov are cele mai slabe rezultate din ţară, respectiv 38%. Andronescu a declarat că foarte grav i se pare faptul că 6.000 dintre elevii care s-au înscris pentru a susţine examenul nu s-au mai prezentat. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunţat, luni, după centralizarea rezultatelor la examenul de bacalaureat că rata de promovare, înaintea contestaţiilor, incluzând şi elevii proveniţi din promoţiile anterioare, este de 67,2%. În cinci licee din municipiul Iaşi, toţi elevii care au susţinut bacalaureatul l-au promovat, în timp ce la un liceu din Târgu Frumos, din cei 20 de candidaţi, niciunul nu a reuşit să treacă examenul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Iaşi: Cinci licee din judeţ au înregistrat o rată de promovare de 100%, la polul opus fiind un liceu din Târgu Frumos, unde niciunul dintre candidaţi nu a promovat
CITEȘTE ȘI MEN: Rata de promovare a examenului de bacalaureat, înaintea contestaţiilor, incluzând şi elevii proveniţi din promoţiile anterioare, este de 67,2%
CITEȘTE ȘI Ecaterina Andronescu anunţă că 6.000 dintre elevii care s-au înscris la examenul de bacalaureat nu s-au mai prezentat; cele mai bune rezultate - în Cluj, Iaşi şi Bacău; cele mai slabe, în Ilfov

Ministerul Educaţiei a publicat, luni, pe site-ul dedicat, primele rezultate ale examenului de bacalaureat. 177 de elevi au reuşit să obţină media 10. 

Potrivit primelor rezultate, 86.794 de elevi au obţinut medii de 6 sau mai mari, în timp ce 8.100 de elevi au medii cuprinse între 5 şi 5.99. 

Elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, până la ora 16.00. 

Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

Conform situaţiei prezentate de Ministerul Educaţiei, 136.087de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.771 de candidaţi din promoţiile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat 2019 în prima sesiune.

Examenul de bacalaureat a început în 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. 

Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început la 1 iulie. 

În 2018, rata de promovare înainte de contestaţii, incluzând şi elevii care au provenit din promoţiile anterioare, a fost de 67,7%. Rata de promovare, înainte de contestaţii, înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017-2018 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune a fost de 72,7%

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.