Premierul grec Alexis Tsipras şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile parlamentare de duminică şi l-a sunat pe rivalul său, liderul partidului Noua Democraţie, Kyriakos Mitsotakis, pentru a-l felicita, informează ziarul grec Kathimerini. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a salutat, duminică seară, victoria Noii Democraţii în alegerile anticipate care au avut loc în Grecia, apreciind că alegătorii au sancţionat ” discursul populist şi promisiunile nesustenabile” ale socialiştilor. ”Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare”, susţine Orban

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ludovic Orban: Salut victoria Noii Democraţii în alegerile anticipate ce au avut loc astăzi în Grecia; oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare

Proiecţiile Ministerului de Interne din Grecia arată o victorie cu 39,8% din voturi pentru partidul conservator Noua Democraţie, în timp ce Syriza, partidul lui Tsipras, obţine doar 31,6% din voturi.

Astfel, Noua Democraţie va avea o majoritate absolută în parlament, câştigătorul alegerilor primind încă 50 de locuri.

Mitsotakis a fost felicitat pentru victorie şi de preşedintele din Cipru, Nicos Anastasiades.

Proiecţiile iniţiale au fost făcute în baza informaţiilor primite de la 32% din districte.

De asemenea, ministrul Finanţelor, Euclid Tsakalotos, a declarat că Noua Democraţie a câştigat alegerile.

„Este o victorie mare pentru Noua Democraţie. Oamenii au crezut în programul lor în ciuda faptului că era unul vag”, a declarat el pentru televiziunea de stat ERT.


Urnele s-au închis la ora locală 19:00 (18:00 ora României), după o zi cu temperaturi ridicate, prezenţa la vot fiind preconizată să fie de 55%.

Votul este teoretic obligatoriu în Grecia, însă aceste legi nu sunt implementate. Mulţi au preferat să meargă la plajă, temperaturile trecând de 35 de grade Celsius.

Rezultatele iniţiale arată că partidul de extremă dreapta Răsăritul Auriu nu va ajunge la pragul de 3% necesar pentru a intra în parlament, obţinând 2,99% din voturi.

În parlament vor ajunge în schimb partidele pro-Rusia – Soluţia Greacă şi MeRA25, partidul de stânga al fostului ministru al Finanţelor, Yanis Varoufakis.

Partidul de centru stânga, Mişcarea pentru Schimbare, este aşteptat să obţină 8,27% din voturi iar Partidul Comunist 5,3%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.