Ministerul de Externe al Marii Britani a anunţat că va fi demarată o anchetă privind ceea ce a numit scurgerea „ruşinoasă” de informaţii de la ambasada britanică din SUA, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul Marii Britanii în SUA, Kim Darroch, l-a descris pe preşedintele american Donald Trump ca fiind „incompetent” şi pe administraţia sa ca fiind „disfuncţională”, conform unor memorii diplomatice obţinute de Mail on Sunday.

Darroch ar fi spus despre preşedinţia lui Trump că ar putea „să se prăbuşească” şi „să se încheie în ruşine” în notele secrete trimise în Marea Britanie şi obţinute de Mail on Sunday.

 

„Nu credem că această administraţie va deveni mai normală, mai puţin disfuncţională, mai puţin imprevizibilă, mai puţin stângace din punct de vedere diplomatic şi inaptă”, ar fi scris Darroch.
 
Conform Mail on Sunday, Darroch l-a descris pe Trump ca fiind „nesigur” şi „incompetent”.

Tom Tugendhat, şeful consiliului privind afacerile externe din Camera Comunelor, a declarat pentru BBC Radio 4 că a avut loc “o încălcare gravă” a regulilor diplomatice.

“Diplomaţii trebuie să poată comunica în siguranţă cu guvernele lor pentru a transmite mesajele necesare. Guvernele nu pot lua decizii rezonabile dacă nu cunosc toate informaţiile iar acest lucru înseamnă o analiză sinceră a situaţiei politice din ţara gazdă”, a declarat el.

“Acest lucru trebuie investigat. Şi dacă va fi găsit cineva vinovat, trebuie pus sub acuzare. Este o încălcare gravă a încrederii între poporul britanic şi angajatul său, persoana responsabilă de scurgerea de informaţii”, a precizat Tugendhat.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a informat: “Va fi iniţiată o investigaţie privind scurgerea de informaţii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.