O navă germană cu migranţi la bord, Alan Kurdi, care se îndrepta spre Malta după ce i-a fost refuzat accesul în Italia, nu a primit acordul de a intra în apele malteze, au informat autorităţile duminică, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava germană a decis sâmbătă să îşi schimbe cursul spre Malta după ce i-a fost refuzat accesul în porturile italiene.

Nava, care are la bord 65 de migranţi, este aşteptată să ajungă în Malta duminică după-amiaza.

Într-o postare pe Twitter de duminică, organizaţia care deţine nava a informat că a decis să se îndrepte spre Malta pentru că nu poate risca crearea unei situaţii de urgenţă la bord.

„Rămâne de văzut dacă guvernele europene susţin poziţia Italiei. Oamenii nu sunt monede de schimb”, a informat organizaţia.

Guvernul italian acuză UE că plasează toată responsabilitatea gestionării migranţilor pe umerii săi.

Matteo Salvini, ministrul italian de Interne, a promis că va bloca accesul tuturor navelor cu migranţi în porturile italiene.
 
Anul trecut, el a închis porturile pentru navele care salvează migranţi, iar Italia a introdus amenzi pentru oricine ajunge în apele sale fără permisiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.