Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la TNL TECH HUB - Smart Administration, că "Bucureştiul este foarte departe de ceea ce înseamnă o administraţie inteligentă, o administraţie în serviciul cetăţeanului". La finalul evenimentului, tinerii liberalii au adoptat o rezoluţie în care arată, printre altele, că toate primăriile trebuie să poată încasa taxe şi impozite atât prin plata cu cardul, cât şi prin sistemul de online banking, că acestea trebuie să colaboreze cu toate structurile asociative active, să fie prezente în mediul online şi să asigure, în timpul programului de lucru, o interacţiune efectivă cu cetăţenii, dar şi să organizeze dezbateri publice privind introducerea votului electronic, la toate tipurile de alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu, aici, nu prea am ce să vă vorbesc despre «Smart Administration» pentru că, deocamdată, suntem în opoziţie în Bucureşti şi nu putem decât să constatăm că Bucureştiul este foarte departe de ceea ce înseamnă o administraţie inteligentă, o administraţie în serviciul cetăţeanului, o administraţie care să funcţioneze pentru a asigura servicii de calitate şi servicii inovative la toate problemele cu care se confruntă cetăţenii din Bucureşti", a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă, la a doua ediţie a TNL TECH HUB - Smart Administration.

El s-a referit la sistemul de parcări, cu "parcagii care iau banii de la oameni şi dau nişte chitanţe", în timp ce în afara timpului de lucru "sunt alţi parcagii care cer taxă de protecţie, că dacă nu-i plăteşti taxă, îţi zgărie maşina cu cheia".

"Apropo de trafic, ştiţi că s-au investit vreo 28 de milioane de euro pentru a asigura, în interiorul inelului circular, o semaforizare inteligentă, adică o durată variabilă a culorii verde şi culorii roşu pe diferitele axe din intersecţii, iar comandarea culorii să se facă în funcţie de numărul de maşini, ca să vă spun simplu, care intră în intersecţii pe axele de intrare în intersecţii. Trebuie să ştiţi că acest sistem nu funcţionează. S-au investit 28 de milioane de euro şi nu funcţionează pentru că nu există un contract adecvat de mentenanţă şi toţi senzorii care trebuie să recepţioneze informaţiile pe distanţele stabilite de la intersecţie, fie că sunt senzori în asfalt şi au fost raşchetaţi la diferitele operaţiuni de întreţinere, fie că sunt senzori supraterani care sunt legaţi prin fire, cabluri care au fost tăiate şi aceştia nu mai furnizează informaţii către centrul de comandă astfel încât să se poată dicta culoarea verde şi roşie la semafor în mod optim", a susţinut Orban.

El a mai spus că nu există un plan de reţele, necesar atunci când se construieşte ceva, afirmând: "La ora actuală, în Bucureşti este «no man’s land», dacă vrei să vezi cui îi aparţine un teren şi te duci la Direcţia de cadastru a Primăriei Capitalei, poţi să aştepţi un an de zile până primeşti un răspuns".

"Ştiu că o să vi se pară foarte plicticoase aceste lucruri pe care vi le spun dar, nu poţi să faci administraţie dacă nu ai un punct de pornire foarte clar, dacă nu ai informaţiile necesare. S-a semnat contract pentru un nou Plan de urbanism general, iar consorţiul care a câştigat contractul nu poate să finalizeze noul Plan de urbanism general al Municipiului Bucureşti pentru că nu primeşte şi Primăria nu are cum să-i pună la dispoziţie toate informaţiile pentru a realiza Planul de urbanism general în Bucureşti", a declarat Orban.

Potrivit acestuia, în Capitală este "cel mai înapoiat sistem de furnizare a energiei termice care cred că există în Europa", iar pistele pentru biciclete lipsesc, deşi s-au dat vouchere pentru a fi cumpărare biciclete.

Orban i-a îndemnat pe tinerii liberali să nu fie modeşti, să se implice, să se înscrie în cursele de desemnare pentru funcţiile de primar, pentru funcţii de consilieri municipali, consilieri judeţeni.

"Să bateţi cu pumnul în masă, evident, aceste funcţii putând fi obţinute în măsura în care aveţi proiecte serioase, reuşiţi să obţineţi sprijinul personal pentru candidatură, în special din partea cetăţenilor pentru că fiţi convinşi că niciodată seniorii nu o să vă primească cu braţele deschise şi nu o să vă ofere locurile pe lista de candidaţi aşa uşor", a încheiat Orban.

Cea de-a doua ediţie a TNL TECH HUB - Smart Administration a avut loc, sâmbătă, la sediul central al PNL, la eveniment participând peste 150 de membri ai Tineretului Naţional Liberal din toată ţara: consilieri locali, judeţeni sau primari.

La finalul evenimentului, tinerii liberali au adoptat o rezoluţie prin care susţin şi aplică Smart Administration.

"Consilierii locali, judeţeni şi primarii liberali înţeleg să respecte dreptul cetăţenilor la o administraţie demnă de secolul XXI, în calitatea lor de beneficiari ai serviciului public, motiv pentru care prin prezenta rezoluţie îşi asumă un demers comun, la nivel naţional, care să aibă impact asupra tuturor interacţiunilor dintre mediul public şi privat", se arată în rezoluţie.

Concret, tinerii liberali aflaţi în funcţii de consilieri locali şi judeţeni, respectiv primari şi viceprimari, dar şi viitorii candidaţi pentru diferite funcţii publice la nivel local, au următoarele solicitări: 1. Toate primăriile din România trebuie să poată încasa taxe şi impozite atât prin plata cu cardul, cât şi prin sistemul de Online Banking. 2. Toate instituţiile locale trebuie să identifice structurile asociative active pe raza lor teritorială şi să iniţieze conversaţii cu acestea, pentru a explora oportunităţi de cooperare şi sprijin reciproc. 3. Toate instituţiile publice locale trebuie să fie prezente în mediul online, şi să asigure, în timpul programului de lucru, o interacţiune efectivă cu cetăţenii care au diverse solicitări. 4.  Toate administraţiile locale trebuie să organizeze dezbateri publice privind introducerea votului electronic, la toate tipurile de alegeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.