Un reprezentant al extremei drepte britanice, Tommy Robinson, a fost găsit vineri vinovat de ultraj la adresa justiţiei de către tribubalul penal londonez Old Bailey - ceea ce presupune o condamnare la închisoare cu executarea pedepsei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pedeapsa - maximum doi ani de închisoare - urmează să fie stabilită ulterior.

O dată provizorie a unei audieri a fost stabilită la 11 iulie, când hotărârea urmează să fie făcută publică.

Fondatorul Ligii Apărării Engleze, o grupare de extremă dreapta ce inteţiona să lupte împotriva ameninţării islamiste, Tommy Robinson a fost judecat cu privire la faptul că a filmat şi difuzat în direct pe Internet imagini cu inculpaţi într-un proces a cărui acoperire media era interzisă.

El a fost condamnat în mai 2018 la 13 luni de închisoare în acest dosar, după care a obţinut, trei luni mai târziu, posibilitatea de a face apel şi a fi eliberat pe cauţiune în aşteptarea unui nou proces.

Pe adevătarul său nume Stephen Yaxley-Lennon, Tommy Robinson a intrat între timp în Ukip (eurofob), într-un post de conslier, ceea ce a antrenat plecarea din acest partid a lui Nigel Farage, confondatorul formaţiunii.

Cazul său a atras atenţia dreptei alternatibve (”alt-right”) americane şi a lui Donald Trump Jr., fiul preşedintelui american, sau a lui Steve Bannon, un fost consilier al lui Donald Trump, care şi-au exprimat susţinerea faţă de acesta.

În mai 2017, el a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare în urma unor fapte similare, comise la Tribunalul din Canterbury.

Pedeapsa viza ”să asigure faptul că un proces poate avea loc în mod drept şi echitabil”, argumenta judecătorul. Această condamnare, care a făcut, la rândul ei, obiectul unei cereri de apel, a fost menţinută miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.