Un diplomat cu experienţă, fostul ambasador în Vietnam Kim Myong Gil a fost desemnat de Phenian să poarte viitoarele negocieri cu Statele Unite pe tema ”denuclearizării”, au declarat vineri surse diplomatice de la Seul pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american Donald Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong Un - care s-au întâlnit duminică în Zona Demilitarizată (DMZ) ce desparte cele două Corei - au convenit să ralnseze discuţiile între Coreea de Nord şi Statele Unite, blocate după eşecul summitului lor din februarie, în Vietnam.

În cadrul întâlnirii în DMZ, nord-coreenii i-au informat pe americani că Kim Myong Gil urmează să fie omologul emisarului american pentru Coreea de Nord Stephen Biegun, a declarat această sursă diplomatică sub protecţia anonimatului.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite la Seul a refuzat să comenteze această infiormaţie.

Presa sud-coreeană a dezvăluit joi, citând surse diplomatice, faptul că Kim Myong Gil urmează să-l înlocuiască pe Kim Hyok Chol.

Un ziar de la Seul scria la sfârşitul lui mai că Kim Hyok Chol a fost executat în urma eşecului summitului de la Hanoi.

Însă, potrivit CNN, fostul ambasador al Coreei de Nord în Spania este în viaţă, dar se află în detenţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.