Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat trei cetăţeni din India şi doi din Pakistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 04.07.2019, ora 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în baza informaţiilor deţinute la nivelul ITPF Timiş. Astfel, au fost observate, cu aparatura de vedere pe timp de noapte, cinci persoane, care se deplasau din interiorul ţării spre graniţa cu Ungaria, la aproximativ 300 m de linia de frontieră”, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră. 

Sursa citată a precizat că persoanele în cauză au fost reţinute şi, întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei cetăţeni din India şi doi din Pakistan, dintre care patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani şi un minor în vârstă de 16 ani, toţi solicitanţi de azil pe teritoriul României.

Din primele declaraţii a rezultat că aceştia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.