Clubul argentinian River Plate a deschis porţile stadionului său, Monumental, miercuri, pentru adăpostirea persoanelor care trăiesc pe străzi, în emisfera sudică fiind iarnă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“De la ora 18.00, miercuri, până joi dimineaţă, la River Plate, vor primi toţi adăpost şi pături. Solidaritate cu oamenii fără adăpost”, a notat pe Twitter Juan Carr, fondatorul organizaţiei Red Solidaria, care ajută la coordonarea donaţiilor.

Grupul de voluntari participă la campania Cold Zero în fiecare an, de şapte ani, şi îi ajută pe oamenii străzii în Plaza de Mayo, la Buenos Aires. Acum, organizaţia colaborează cu River Plate.

“River, cu un gest imens, îşi deschide porţile pentru ca oamenii să nu moară de frig. Oamenii vor primi mâncare şi vor avea unde să doarmă”, a declarat Martin Giovio, membru al organizaţiei.

Agenţia Naţională de Meteorologie a Argentinei a anunţat temperaturi foarte scăzute şi pentru următoarele zile.

Potrivit Red Solidaria, în urmă cu câteva zile, o persoană în vârstă de 52 de ani a murit în Buenos Aires, după ce a dormit pe stradă. Alţi patru oameni au murit în zona centrală a Argentinei, tot din cauza frigului şi lipsei adăpostului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.