Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a explicat, marţi seară, declaraţia pe care a făcut-o la congresul PSD, potrivit căreia ”ce vrea fiecare minister e dorinţă, ce vrea premierul şi ministrul de Finanţe e putinţă”. ”Colegii în Guvern - şi am fost în cel puţin trei guverne - au avut această tendinţă şi o au în continuare, să facă promisiuni”, a spus Teodorovici, apreciind că fiecare ministru pe domeniul pe care-l gestionează ar trebui să fie un ministru de Finanţe. ”Ministru cu bani poate cam oricine să fie”, a mai afirmat Teodorovici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş dori să clarific un aspect pe care l-am spus în congres şi am văzut că s-a speculat foarte mult în spaţiul public. Când eu am spus că nu ştiu ce înseamnă funcţia de preşedinte executiv, am spus dorind să transmit un mesaj foarte clar către colegii mei din partid. Am spus că învăţăm împreună, adică voi asculta nevoile colegilor din partid, fie că sunt în funcţii de conducere, fie că sunt simpli membri. A fost un mesaj foarte clar. Eu cred că nu poate nimeni să îmi spună că nu mă pricep la administraţie, inclusiv a conduce un partid, pentru că după aproape 30 de ani de administraţie publică înseamnă că am tot ce se poate face astăzi într-o ţară”, a declarat, marţi seară la antena 3, preşedintele executiv al PSD şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Acesta susţine că nu este aşa cum încearcă ”unii sau alţii” să-l zugrăvească.

”Nu sunt nici pe departe cel pe care încearcă unii sau alţii să-l zugrăvească, nu am aroganţă, nu am astfel de practici şi ascult oamenii, ascult colegii mei, fie că sunt primari, fie că sunt membri simpli de partid, nu cred că cineva a fost la mine cu vreo problemă şi eu să nu-l înţeleg sau să nu găsesc o soluţie. Ăsta a fost mesajul. Nu că nu mă pricep, dacă nu mă pricepem, nu candidam la o astfel de funcţie pentru că sunt un om responsabil”, a mai declarat Teodotovici.

Ministrul Finanţelor a explicat şi o altă declaraţie de la congres, când a spus că ”ce vrea fiecare minister e dorinţă, ce vrea premierul şi ministrul de Finanţe e putinţă”. 

”De asemenea, când am spus, tot la congres, că, în general, miniştrii dintr-un guvern atunci când promit, acele promisiuni sunt dorinţe, dar când premierul unui guvern şi, mai ales, desigur, bazându-se pe ce spune ministrul de Finanţe atunci sunt putinţe, este un lucru adevărat. Niciun fel de mesaj, altul decât cel pe care l-am spus….De multe ori, colegii, în general, în Guvern - şi am fost în cel puţin trei guverne - au avut această tendinţă şi o au în continuare, să facă promisiuni. Câteodată, chiar vor să scape de o anumită problemă,  transferând-o  către Ministerul de Finanţe. Am spus mereu că fiecare ministru pe zona pe care o coordonează trebuie să fie un ministru de finanţe, adică să se îngrijească să reducă din cheltuieli, să crească veniturile, pentru că ministru cu bani poate cam oricine să fie teoretic”, a mai declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă,  la congresul PSD, că „ce vrea fiecare minister e dorinţă, ce vrea premierul şi ministrul de Finanţe e putinţă”.

„Întotdeauna sprijinul e la Ministerul de Finanţe, pentru că ce vrea fiecare minister e dorinţă, ce vrea premierul şi ministrul de Finanţe e putinţă”, a afirmat Teodorovici, în discursul de susţinere a candidaturii pentru funcţia de prşedinte executiv al PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.