Cel puţin 15 persoane au murit în urma ploilor torenţiale din Mumbai, centrul financiar al Indiei, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victimele au decedat după ce un zid s-a prăbuşit peste ele marţi dimineaţă, în contextul unor ploi torenţiale care durează de două zile.

Autorităţile au declarat oficial marţi, 2 iulie, ca fiind zi liberă şi au cerut cetăţenilor să stea în case.

Oficialii au confirmat că aceasta este cea mai puternică ploaie torenţială din ultimii zece ani.

Experţii au dat vina pe construcţiile făcute în grabă şi pe planurile urbanistice greşite pentru haosul creat de aceste ploi. Cea mai mare parte a victimelor erau muncitori pe un şantier din suburbia Malad. Autorităţile au informat că zidul a cedat după mai multe zile de ploi.

Oficialii companiilor feroviare au anunţat că reţeaua de trenuri către suburbii nu va funcţiona pe mai multe rute.

De asemenea, principala pistă de la Aeroportul Internaţional din Mumbai a fost închisă după ce un avion a alunecat în afara pistei în timpul aterizării din cauza ploilor torenţiale. Oficialii au informat că niciun pasager nu a fost rănit.

Aeroportul din Mumbai este al doilea cel mai aglomerat din India.

Meteorologii au avertizat că ploile nu se vor opri prea curând.

Zonele la o altitudine joasă din oraş au fost inundate complet iar rezidenţii au fost nevoiţi să rămână în case. Mulţi dintre ei au postat fotografii şi videoclipuri pe reţelele sociale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.