Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că urmează să participe în iulie la un summit tripartit cu omologii săi rus Vladimir Putin şi iranian Hassan Rohani, pe tema situaţiei în Siria, potrivit postului NTV, care nu anunţă o dată a acestui summit, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimul summit Erdogan-Putin-Rohani a avut loc în februarie, în staţiunea balneară rusă Soci, la malul Mării Negre.

Turcia, Iranul şi Rusia au forţe în Siria, care şi-au coordonat în parte eforturile, în pofida priorităţilor lor uneori divergente, mai ales cu privire la  kurzi.

Ankara, care consideră miliţii kurde drept grupări teroriste, vrea să se înfiinţeze o zonă-tampon în nord-estul Siriei, în apropierea frontierei turce, pe care Rusia o vede ca pe o încălcare a integrităţii teritoriale a Siriei.

Erdogan, care a făcut aceste declaraţii după summitul G20 de la Osaka, a subliniat, de asemenea, că este ”imposibil” ca Ankara să abordeze în mod pozitiv planul de pace stabilit de către administraţia americană a lui Donald Trump la conflictul israeliano-palestinian şi prezentat săptămâna trecută în Bahrain.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.