Un ofiţer de poliţie judiciară din Suceava, suspectat că a anunţat administratorii unei firme că a doua zi îi va verifica, a fost plasat sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Firma avertizată de poliţist a mutat peste 80 de metri cubi de lemn pentru care nu avea acte de provenienţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 28 iunie 2019, a inculpatului Damian Gheorghe, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor luare de mită şi folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

”În data de 25 ianuarie 2016, inculpatul Damian Gheorghe, în calitate de ofiţer de politie judiciară în cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Suceava - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a anunţat reprezentanţii unei societăţi comerciale despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceştia o administrau şi care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulaţiei, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos”, a transmis, luni, DNA, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că administratorii firmei vizate, odată ce au fost avertizaţi, au mutat de la sediul societăţii o cantitate de masă lemnoasă fără acte de provenienţă legală (aproximativ 88 m3), pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat în ziua următoare.

”La data de 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, inculpatul Damian Gheorghe a primit de la aceeaşi oameni de afaceri suma de 3.000 de lei”, a mai transmis DNA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.