Carola Rackete, căpitanul navei Sea-Watch, arestată pentru că a acostat cu forţa în portul Lampedusa din Sicilia, pentru a debarca migranţi, a explicat că manevra sa nu a fost "un act de violenţă, ci doar de nesupunere", într-o situaţie disperată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu a fost violenţă, ci doar nesupunere. Situaţia era disperată, scopul meu era doar să duc pe pământ persoane epuizate şi disperate. Mi-a fost frică", a spus ea, într-un interviu pentru Corriere della Sera, precizând că s-a temut că migranţii se vor sinucide aruncându-se în apă, deşi nu ştiau să înoate.

Ea este acuzată că a încercat o manevră periculoasă contra unei ambarcaţiuni a poliţiei, care încerca să o oprească.

"Nu voiam să ating ambarcaţiunea poliţiei, nu era intenţia mea să pun pe cineva în pericol, mi-am cerut deja scuze şi îmi cer din nou", a adăugat tânăra.

Manevra sa nu s-a soldat cu răniţi, iar cei 40 de migranţi salvaţi în urmă cu 17 zile din largul coastelor Libiei au putut debarca la Lampedusa.

Carola Rackete este plasată în arest la domiciliu şi riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare.

"A fost doar nesupunere şi am făcut o eroare de apreciere apropriindu-mă de chei. Nu aveam niciun drept să mă supun, mi se cerea să duc migranţii în Libia. Dar, din punct de vedere al legii, acestea sunt persoane care fug din ţară din cauza unui război", a mai explicat femeia căpitan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.