Nava Sea-Watch a acostat forţat, noaptea trecută, în portul Lampedusa, relatează AFP, adăugând că tânăra femeie căpitan Carola Rackete a fost arestată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La bordul navei se aflau de 17 zile 40 de migranţi.

“Încă aşteptăm o soluţie care din nefericire nu apare. De aceea am decis acum să acostez în port”, a spus femeia într-un filmuleţ postat de Sea-Watch pe reţelele de socializare înainte ca nava să intre în port.

Statement of our Captain, #CarolaRackete, before entering Port with the #SeaWatch3.

“We are proud of our captain, she did exactly the right thing. She upheld the law of the sea and brought people to safety." – #SeaWatch chairman Johannes Bayer pic.twitter.com/lfZ16Pq9F1

Miercuri, germana în vârstă de 31 de ani, aflată la comanda navei sub pavilion olandez, a forţat blocada apelor teritoriale italiene impusă de ministrul Matteo Salvini. Însă atunci nava a trebuit să se oprească la o milă de portul Lampedusa.

Carola Rackete a decis noaptea trecută să forţeze intrarea în port, deşi în calea navei se afla o ambarcaţiune a poliţiei. “Ne-am pus în faţă casă împiedicăm nava să intre în port, dar fără succes. Dacă rămâneam în calea navei, Sea-Watch ar fi distrus ambarcaţiunea noastră”, a declarat un poliţist care s-a aflat la bordul ambarcaţiunii.

Cu puţin înainte de ora locală 03.00, poliţiştii au urcat la bordul navei pentru a o aresta pe femeia căpitan. Pe chei, unii localnici şi militanţi au aclamat la sosirea navei, iar alţii au aplaudat arestarea căpitanului.

Potrivit presei italiene, femeia riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare.

Sea-Watch a salvat 53 de migranţi din largul coastelor Libiei, la 12 iunie. Autorităţile italiene au preluat 13 dintre ei din motive medicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.