Preşedintele american Donald Trump a declarat, sâmbătă, că a avut o întâlnire excelentă cu omologul său chinez Xi Jinping, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negocierile cu China continuă, a precizat Trump, care l-a întâlnit pe Xi la summit-ul G20 de la Osaka.

Xi Jinping i-ar fi spus lui Trump că speră că SUA pot trata corect companiile din China.

Pe de altă parte, Donald Trump a afirmat că i-ar plăcea să îl întâlnească pe liderul nord-coreean Kim Jong Un în acest weekend, în Dona Demilitarizată (DMZ) dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

“Dacă preşedintele Kim al Coreei de Nord vede acest mesaj, l-aş întâlni în DMZ pentru a-i strânge mâna şi a-l Saluta (?)”, a scris preşedintele american pe Twitter.

Donald Trump a declarat pentru presă că oferta de a-l întâlni pe Kim a fost una spontană. “M-am gândit la asta în această dimineaţă. Doar am încercat, pentru că nu ştiu unde este el acum. Poate nu este în Coreea de Nord. Dacă este acolo, ne vom vedea două minute, atât este posibil, dar ar fi ok”, a spus preşedintele SUA, menţionând că el şi Kim se înţeleg foarte bine.

Trump se va deplasa astăzi în Coreea de Sud şi duminică va pleca la Washington.

Dacă el şi Kim se vor întâlni, ar fi pentru a treia oară în aproximativ un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.