Noul preşedinte al PSD va fi ales într-un singur tur, la congresul de sâmbătă al partidului, a decis Comitetul Executiv. Viorica Dăncilă a spus că, aşa cum susţine alegerea primarilor şi a şefilor de CJ într-un tur, în mod similar a optat şi pentru alegerea preşedintelui PSD. Ea a anunţat că au fost validate candidaturile pentru cele trei funcţii care vor fi alese la congres şi că Eugen Teodorovici şi-a retras candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am stabilit modul de desfăşurare a congresului, modificările pe care le vom face în statut şi am validat candidaturile pe cele trei funcţii. Pentru funcţia de preşedinte al partidului, toate cele patru candidaturi au fost validate, pentru preşedinte executiv s-a retras Teodorovici şi au rămas trei candidaturi, pentru secretar general Marius Dunca s-a retras”, a declarat Viorica Dăncilă, precizând că la funcţia de preşedinte au fost şi două candidaturi care nu îndeplinesc condiţiile şi care nu au fost luate în considerare.

Întrebată de ce alegerile de la congres vor fi într-un singur tur, Dăncilă a răspuns: „Pentru că aşa cum am spus atunci când am susţinut în guvern că preşedinţii consiliilor judeţene trebuie aleşi nominal într-un singur tur, cum susţin ca primarii să fie aleşi într-un singur tur, pe aceeaşi logică am mers şi pentru congres. Cel sau cea care are cele mai multe voturi câştigă, pentru că nu aş vrea ca o funcţie politică sau o funcţie în administraţie să facă obiectul înţelegerilor, ci să exprime încrederea pe care votanţii, încrederea pe care delegaţii în această situaţie o acordă unei persoane”.

Ea a mai declarat că acest congres trebuie să fie despre reforma partidului, despre ceea ce s-a realizat sau nu, despre direcţia în care vrea partidul să meargă şi nu trebuie să fie despre o persoană sau alta.

În privinţa candidatului la prezidenţiale, Dăncilă a precizat că va fi făcut sondaj cu toţi cei care vor să participe, iar candidatul va fi desemnat la un nou congres care va avea loc la sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august, oricum înainte de 11 august când începe strângerea de semnături.

Premierul a susţinut, totodată, că PSD a început să crească în sondaje, iar acest lucru o bucură foarte mult şi speră ca după congres această creştere să fie accelerată.

Ea a precizat că a reuşit dezgheţarea relaţiilor cu social-democraţii europeni.

Pentru funcţia de preşedinte al PSD şi-au depus candidatura Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu.
 
Pentru funcţia de secretar general şi-au depus candidatura Codrin Ştefănescu, care a deţinut funcţia până la condamnarea lui Liviu Dragnea, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe, Robert Cazanciuc, Cătălin Stochiţă şi Rodica Nassar.
 
Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, el avându-i drept contracandidaţi pe Daniel Florea şi Sorin Bota.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.