Gioconda, tablou emblematic al Muzeului Luvru, va fi în mod excepţional mutat la mijlocul lunii iulie pentru câteva luni în muzeu, pentru a permite renovarea Salle des États unde ea este expusă, a anunţat instituţia muzeală, citată de presa franceză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pânza va fi transferată pe 16 iulie în Galeria Medicis, una dintre cele mai mari ale muzeului şi va fi vizibilă de a doua zi dimineaţa într-o vitrină climatizată, precum cea în care a fost expusă până atunci. 

Pentru a gestiona mai bine afluxul de vizitatori (peste 10 milioane în 2018) şi de a asigura noi standarde de securitate, fără a-l închide, conducerea muzeului a demarat cel mai amplu proiect de renovare de la Grand Louvre în anii '80. Din 2014, au fost renovaţi peste 34.000 de metri pătraţi.

"Este debutul unei imense renovări la interior şi exterior", a spus Jean-Luc Martinez, preşedinte-director al Muzeului Luvru. 

Salle des États este cea mai vizitată sală a muzeului, majoritatea turiştilor dorind să vadă capodopera lui Leonardo da Vinci, zeci de mii de persoane în fiecare zi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.