Fostul director de campanie al lui Donald Trump Paul Manafort, care ispăşeşte deja o pedeapsă la închisoare cu privire la fraude descoperite în cadrul anchetei ruse, a pledat nevinovat, la Manhattan, la acuzaţii de fraudă bancară şi falsificarea unor documente, a anunţat biroul procurorului Manhattanului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paul Manafort, în vârstă de 70 de ani, una dintre primele persoane inculpate de către procurorul special Robert Mueller, însărcinat cu ancheta rusă, a sosit joi la un tribunal din manhattan încătuşat şi purtând o uniformă albastră de deţinut.

El a fost inculpat de 16 capete de acuare suplimentare de către statul New York, la 13 martie, ziua în care a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare de către o judecătoare federală de la Washington, o pedeapsă pe care a început să o ispăşească.

Inculparea sa la New York, în urma căreia ar putea fi condamnat la închisoare, este interpretată ca o lovitură aplicată lui Donald Trump.

Şeful statului american, care l-a apărat mereu pe Paul Manafort, nu a exclus să-l graţieze de o condamnare federală. În schimb, el nu are posibilitatea să intervină cu privire la o condamnare la nivelul unui stat.

În audierea de joi, avocaţii lui Paul Manafort au declarat unor jurnalişti că ei contestă legalitatea inculpării newyorkeze, pe motiv că împrumuturile imobiliare frauduloase care-i sunt reproşate au făcut deja obiectul unui proces federal, în 2018, în statul Virginia, şi că Manafort nu poate fi incriminat de două ori pentru acelaşi lucru.

Următoarea şedinţă de judecată este prevăzută la 9  octombrie.

Paul Manafort, deţinut într-o închisoare federală în statul Pennsylvania, a fost transferat într-o închisoare federală la New York, în aşeteptarea procesului.

În urma intervenţiei avocaţilor săi, el a evitat închisoarea municipală newyorkeză cu o sinistră  reputaţie Rikers Island, avută o perioadă în vedere în vederea detenţiei sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.