Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat dublul atentat sinucigaş de la Tunis, în care un poliţist a fost ucis iar alte opt persoane rănite, joi, potrivit organismului american de supraveghere a mişcărilor extremiste SITE, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorii celor ”două atacuri vizând forţe de securitate tunisiene în capitală sunt combatanţi din cadrul (grupării) Statul Islamic”, potrivit agenţiei de propagandă a SI Amaq, citată de SITE.

Un poliţist a fost ucis în primul atac care a vizat un vehicul al forţelor de ordine pe strada Charles de Gaulle, în centrul capitaei tunisiene. Alt poliţist a fost rănit, dar şi trei civili.

La puţin timp după aceea, un kamikaze s-a detonat în apropierea sediului unui comisariat de poliţie, în cartierul Al Karjani, la Tunis, rănind patru persoane, a anunţat Guvernul tunisian.

STAREA PREŞEDINTELUI CAID ESSEBSI ÎNCEPE SĂ SE ÎMBUNĂTĂŢEASCĂ

Pe de altă parte, starea preşedintelui Béji Caïd Essebsi, spitalizat după ce i s-a făcut foarte rău, a început să se îmbunătăţească, a declarat joi seara un consilier prezidenţial pentru Reuters.

Un actor de prim plan al tranziţiei după îndepărtarea de la putere a lui Zine ben Ali în 2011, Beji Caid Essebesi, în vârstă de 92 de ani, a devenit trei ani mai târziu primul preşedinte tunisian ales în mod democratic prin sufragiu universal direct, după adoprarea unei noi Constituţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.