Atentatele jihadiste au fost mai puţin numeroase în Europa în 2018, însă mai multe planuri - inclusiv ale unor atacuri chimice - au fost dejucate şi arată că ameninţarea Statului Islamic (SI) este în continuare prezentă, relevă într-un raport Europol, agenţia europeană de poliţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atentatele islamiste s-au soldat în Europa cu 13 morţi şi 46 de răniţi în 2018, în contextul în care SI pierdea teritorii asupra cărora deţinea controlul în Irak şi Siria.

În 2018 s-a înregistrat cel mai scăzut bilanţ de la înfiinţarea ”califatului” SI în 2014 în Orientul Mijlociu.

Toate atentatele jihadiste din 2018 din Europa au fost comise de către ”lupi singuratici”, care au folosit arme de foc sau arme albe.

Şaisprezece atentate au fost dejucate în aceeaşi perioadă de timp, arată Europol.

”Raportul Europol subliniază că terorismul reprezintă în continuare un pericol real şi prezent la adresa UE”, a subliniat comisarul european însărcinat cu Securitatea Julien King.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.