Harvey Weinstein, fostul mogul al filmului de la Hollywood, a angajat doi avocaţi de la o firmă cu sediul în Chicago pentru a se alătura echipei care îl reprezintă în procesul din septembrie în care este acuzat de viol şi agresiune sexuală, au transmis reprezentanţii săi joi, citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătoarea de cuvânt a lui Weinstein, Juda Engelmayer, a confirmat pentru Reuters că i-a păstrat pe Donna Rotunno şi pe Damon Cheronis înaintea procesului penal programat. 

Weinstein, 67 de ani, este acuzat în New York că i-a făcut sex oral forţat unei femei în iulie 2006 şi că a violat-o pe alta în martie 2013. El se confruntă cu cinci acuzaţii, inclusiv viol, şi o sentinţă cu închisoarea pe viaţă dacă este condamnat. 

Weinstein a pledat nevinovat pentru cele cinic capete de acuzare. 

Reclamantele sunt în jur de 70 de femei, majoritatea tinere actriţe şi femei din industria de film, care l-au acuzat pe Weinstein de agresiune sexuală, incidente care ar fi avut loc în urmă cu decenii. El a negat acuzaţiile. 

Acuzaţiile au determinat lansarea mişcării #MeToo în care sute de femei l-au acuzat public pe puternicul producător, pe politicieni şi alţi bărbaţi de comportament sexual nepotrivit. 

The Wall Street Journal a scris că Rotunno, o fostă procuroare din Chicago, specializată în apărarea bărbaţilor acuzaţi de agresiuni sexuale, a spus într-un interviu că ea respinge mişcarea #MeToo. 

"Nu sunt o femeie care s-a alăturat vreodată acesteia. Cred că femeile sunt responsabile pentru alegerile pe care le fac", a declarat Rotunno ziarului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.