Zanzibarul este o destinaţie exotică din ce în ce mai apreciată de europeni. Partea bună a popularităţii crescute este că persoanele care doresc confort au din ce în ce mai multe hoteluri all inclusive in Zanzibar şi se pot bucura de plajele fine şi apele de un albastru pur într-un mod cât se poate de confortabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu toată lumea cauta confortul în momentul în care merge intr-un sejur Zanzibar, iar pentru aceştia din urmă, arhipelagul de insule din Tanzania este o adevărată bijuterie. Aici se ascund o mulţime de poveşti scrise în istoria de peste 1000 de ani, se poate descoperi o artă culinară în care gustul are o valoare foarte mare şi se pot cunoaşte oameni cât se poate de interesanţi.

Înainte de a ajunge în Zanzibar, orice turist trebuie să aibă lecţiile făcute. Aceste lecţii reprezintă câteva lucruri interesante despre cultura şi obiceiurile zanzibarezilor.

10 dintre cele mai interesante lucruri despre Zanzibar

  1. Zanzibarul nu este reprezentat de o singură insulă, aşa cum cred majoritatea oamenilor. Este un arhipelag cu mai multe insuliţe, dintre care două mai mari: Ugunja şi Pemba. Pentru că Ugunja este cea mai vizitată, este denumită, în mod eronat, Zanzibar.
  2. Există câteva specii pe cale de dispariţie în Zanzibar, cum ar fi Leopardul de Zanzibar, Maimuţa Red Columbus sau Servaline Genet.
  3. Arhipelagul tanzanian a fost locuit de oameni încă din cele mai vechi timpuri. Se pare ca Homo Sapiens au găsit că Zanzibar este un loc perfect pentru locuit încă din urmă cu mai bine de 20000 de ani.
  4. Graţie apropierii de Ecuator, Zanzibarul are o temperatură perfectă pe tot parcursul anului şi la fel ca majoritatea ţărilor din Africa de Est, are un echilibru perfect între noapte şi zi: câte 12 ore pentru fiecare perioadă.
  5. Principalele surse de venit ale locuitorilor sunt turismul şi producţia de condimente. De fapt, pentru o bună perioadă de timp, insula principală a fost denumită " Insula Condimentelor ".
  6. Zanzibar este locul în care s-a desfăşurat cel mai scurt război care a avut loc vreodată. Acesta a fost dus între englezi şi zanzibareni, iar britanicii l-au câştigat în doar 38 de minute.
  7. Cultura de aici este extrem de bogată. Acest lucru este datorat faptului că de-a lungul timpului controlul Zanzibarului a fost deţinut pe rând de perşi, portughezi, omanieni sau britanici.
  8. Cei care iubesc cultura pot descoperi aici cel mai mare festival de film din Estul Africii. Zanzibar Internaţional Film Festival atrage mii de oameni în fiecare an şi este extrem de apreciat la nivel internaţional.
  9. Arhipelagul tanzanian este un loc popular şi datorită unor artişti faimoşi care s-au născut aici. Unul dintre ei este Freddie Mercury, legendarul solist al trupei Queen, care s-a născut sub numele de Farouk Bulsara. De asemenea, scriitorul Abdulrazak Gurnah este din Zanzibar.
  10. Multe dintre plajele Zanzibarului sunt ascunse printre satele de pescari, fiind destul de greu accesibile. Acest lucru le face cu atât mai impresionante în momentul în care sunt descoperite.

Sunt doar câteva dintre lucrurile care trebuie să fie ştiute despre Zanzibar. Planificarea unei vacanţe aici trebuie să se facă în cel mai mic detaliu, în condiţiile în care costurile unui bilet de avion pot fi destul de piperate, iar impactul social este şi el unul foarte mare. Majoritatea informaţiilor despre Zanzibar pot fi descoperite pe Zanzibar.ro, însă există şi o mulţime de lucruri care pot fi descoperite doar la faţa locului şi pot genera amintiri de neuitat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.