Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, joi, că o parte dintre tinerii aflaţi în tabără în Japoia şi care au rămas blocaţi pe aeroportul din Tokio fără bilete de avion pentru întoarcere au plecat către România, restul grupului urmând a pleca joi după-amiază.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O parte din grupul de tineri aflaţi în tabără în Tokyo, Japonia, a plecat în cursul acestei dimineţi spre România, cu escală la Viena. Un reprezentant al Ambasadei României în Austria va fi prezent pe aeroportul din Viena, pentru a le acorda sprijinul necesar îmbarcării către ţară. A doua parte a grupului va pleca către România în cursul după-amiezii, pe ruta Tokyo-Doha-Bucureşti. Ambasada României la Doha va asigura asistenţa consulară necesară pe perioada tranzitului”, a transmis, joi, MAE.

Sursa citată a precizat că cetăţenii români care au ajuns miercuri la Milano vor reveni tot joi în ţară.

”Pe parcursul şederii în Italia au fost asistaţi de Consulatul General al României la Milano, atât în vederea identificării cazării, cât şi a asigurării transferului de la hotel către aeroport, cu sprijinul unei parohii române de pe plan local. Reprezentanţele diplomatice şi consulare ale României din Tokyo, Milano, Viena şi Doha vor acorda în continuare asistenţă consulară, până la soluţionarea cazului, în limitele competenţelor legale. Ministerul Afacerilor Externe monitorizează în mod prioritar situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu oficiile implicate, grupurile de cetăţeni români şi familiile acestora, acordând asistenţa consulară necesară”, a mai transmis MAE.

Zeci de copii au fost duşi în tabere internaţionale, unii în Statele Unite ale Americii, alţii în Japonia, părinţii reclamând condiţiile de cazare, transport şi masă. În plus, la întoarcere, copiii nu aveau bilete de avion, unii fiind blocaţi ore în şir pe aeroporturile din Milano şi Viena. Unii dintre ei au reuşit să ajungă acasă, după ce părinţii le-au cumpărat bilete, alţii sunt în continuare la Tokio şi Milano.

Ministerul Turismului s-a autosesizat şi verifică organizatorul taberelor, o asociaţie care nu are licenţă de turism, precizând că şi anul trecut asociaţia a fost sancţionată cu 30.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.