Trei imobile din Galaţi, dintre care unul monument istoric, au fost cuprinse, joi, de un incendiu puternic, zeci de pompieri încercând să stingă flăcările. 15 oameni s-au autoevacuat, iar doi pompieri au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, incendiul ar fi cuprins iniţial o locuinţă, iar flăcările s-au extins la alte două case din imediata vecinătate.

Incendiul este de proporţii, iar misiunea de stingere a flăcărilor este îngreunată atât din cauza străzilor înguste, cât şi din caauza poziţionării imobilelor.

Şase autospeciale şi zeci de pompieri încearcă să lichideze flăcările. De asemenea, a fost alertată şi o unitate din judeţ care s-a prgătit de intervenţie dacă va fi cazul.

În timpul misiunii de stingere a flăcărilor, doi pompieri au avut nevoie de oxigen, suferind uşoare intoxicări cu monoxid de carbon. După ce au primit îngrijirile medicale la faţa locului, ei au revenit alături de colegi pentru a încerca să stingă flăcările uriaşe.

Una dintre case este monument istoric.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.