Primăria Municipiului Bucureşti a luat decizia rezilierii contractului de lucrări la Patinoarul Flamaropol, întrucât lucrările la acest obiectiv de investitii au înregistrat întârzieri majore, iar constructorul nu a luat măsuri pentru remedierea situaţiei. Lucrările ar fi trebuit să se încheie în această vară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Încă de anul trecut Primăria Municipiului Bucureşti a solicitat antreprenorului transmiterea unui program de execuţie revizuit, justificarea întârzierilor înregistrate, modalităţile de recuperare a acestora, cu precizarea fermă a măsurilor şi resurselor ce urmează a fi utilizate, însă, deşi au existat numeroase întâlniri între reprezentanţii PMB şi constructor, acesta nu şi-a asumat nici un termen. Urmează expertizarea lucrărilor executate, stabilirea restului de executat precum şi lansarea procedurilor de achiziţie publică pentru finalizarea obiectivului de investiţii. Vom face toate demersurile astfel încât să terminăm acest patinoar cât mai repede posibil, iar bucureştenii să aibă un patinoar modern, la standarde europene”, a declarat Gabriela Firea, citată într-un comunicat remis News.ro.

În prezent, lucrările la Patinoarul Flamaropol, începute în anul 2017, sunt executate în proporţie de 35%. Au fost finalizate lucrările de fundare, pentru corpurile de clădire A, B, C şi D şi lucrările de suprastructură ale Corpului A, cu excepţia etajului tehnic. Patinoarul va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 9500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri, inclusiv VIP. De asemenea, acoperişul viitorului patinoar va fi pietonal, sub formă de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. Pe teren se va asigura şi o zonă de parcare în aer liber pentru aproximativ 82 autoturisme, precizează municipalitatea.

În mai anul trecut, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţa că au fost executate aproximativ 25 la sută din lucrările de reconstrucţie şi modernizare a Patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, lucrări începute în primăvara anului trecut şi prevăzute să se încheie în vara anului 2019. Firea susţinea că începând cu jumătatea anului viitor loturile naţionale de hochei şi patinaj ale României, precum şi copiii care îşi doresc să facă performanţă pe gheaţă vor avea un patinoar artificial olimpic nou, dotat la cele mai înalte standarde.

Valoarea contractului pentru refacerea şi modernizarea patinoarului artificial Mihai Flamaropol a fost de 99.935.947,53 lei, exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI. 
 
Patinoarul Mihai Flamaropol a fost construit în anul 1952, fiind amplasat în Parcul Naţional, iar vechea construcţie, aflată într-o stare avansată de degradare, a fost demolată, în luna martie 2017 începând lucările pentru contrucţia noului patinoar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.