Meteorologii au emis, joi, o avertizare cod portocaliu de furtuni, valabil în mai mult de jumătate dintre judeţele ţării, până vineri dimineaţă. Se vor semnala averse, descărcări electrice, vijelii şi grindină, cantităţile de precipitaţii urmând a depăşi 60 de litri pe metru pătrat. De asemenea, meteorologii anunţă caniculă, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi uşor pragul critic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Porivit Administraţiai Naţonale de Meteorologie (ANM), de oi, de la ora 13.00, până vineri la ora 1.00, în Moldova şi Maramureş, apoi şi în Transilvania, Crişana, local în Banat şi nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80...100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale.

”Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii şi mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 50...60 l/mp”, anunţă meteorologii.

Mai mult de jumătate dintre judeţele ţării sunt sub avertizarea codului portocaliu.

De asemenea, de joi de la ora 20.00, până vineri la ora 1.00, este cod galben în Dobrogea, local în Muntenia şi Banat, precum şi în nordul Olteniei.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi, posibil, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 35....40 l/mp”, a mai transmis ANM.

Meteorologii prcizează că, în după-amiaza zilei de joi, 27 iunie, local în zonele de câmpie vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.