Europarlamentarul PSD Rovana Plumb, vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European, afirmă că formarea unei coaliţii de centru-stânga în Danemarca, condusă de cel mai tânăr prim-ministru din istoria ţării, Mette Frederiksen, este "un moment politic care întăreşte poziţia social-democraţiei europene". "În acest moment, pe harta politică europeană şi în nordul şi în sudul Uniunii, prin guvernele social-democrate din Spania şi Portugalia, precum şi la noi în România, forţele de centru stânga arată că putem oferi soluţii pentru o Europă socială, echitabilă şi justă", spune Plumb.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Salut formarea unei coaliţii de centru stânga în Danemarca condusă de cel mai tânăr prim-ministru din istoria ţării, doamna Mette Frederiksen, după victoria social-democraţilor la alegerile din 5 iunie 2019. Este un moment politic care întăreşte poziţia social-democraţiei europene", arată Rovana Plumb, într-un comunicat de presă de miercuri seară.

Ea spune că acestuia i se alătură şi alte momente precum reconfirmarea guvernului social-democrat din Suedia la începutul acestui an sau, recent, instalarea unui executiv de centru stânga în Finlanda, stat membru căruia România îi predă ştafeta după o preşedinţie de succes a Consiliului UE gestionată tot de un guvern social-democrat.

"În acest moment, pe harta politică europeană şi în nordul şi în sudul Uniunii, prin guvernele social-democrate din Spania şi Portugalia, precum şi la noi în România, forţele de centru stânga arată că putem oferi soluţii pentru o Europă socială, echitabilă şi justă", spune Plumb.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.