Un tânăr de 17 ani a fost reţinut, miercuri, fiind suspectat că, anul trecut, a violat-o şi a ucis-o pe Estera, o fetiţă de cinci ani din Baia Mare, relatează emaramureş.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit emaramures.ro, un tânăr de 17 ani a fost reţinut în urma unor descinderi la Cuprom, el fiind suspectat în cazul fetiţei de cinci ani violate şi ucise anul trecut la Baia Mare.

Estera, o fetiţă de 5 ani a fost violată şi ucisă, în 30 aprilie 2018, în Baia Mare. În jurul orei 23.30, în urma unui apel la 112, se anunţa că o fetiţă în vârstă de cinci ani dispăruse de la domiciliu, de pe strada Electrolizei. Trupul fetiţei a fost descoperit fără viaţă în apropierea zonei în care locuia.

Ancheta derulată la Baia Mare pentru prinderea celui care a violat şi ucis fetiţa de cinci ani este ”deosebită din punctul de vedere al intensităţii şi complexităţii”, la ea luând parte mai mult de 50 de poliţişti şi jandarmi, spuneau reprezentanţii Poliţiei Judeţene Maramureş, anul trecut în mai.

De asemenea, s-a primit ajutorul specialiştilor de la Institutului Naţional de Criminalistică şi ai Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor. Sursa citată spunea că există un cerc de suspecţi, dar datele anchetei nu puteau fi făcute publice. Poliţiştii din Maramureş subliniau faptul că ”organele judiciare nu au dat publicităţii pe nicio cale date referitoare la vreo persoană bănuită de comiterea infracţiunilor în prezenta cauză” şi precizau că ”toate activităţile procedurale realizate s-au derulat cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor prevăzute în legislaţia penală şi procesual penală în vigoare”.

La rândul lor, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) precizau că nu pot da curs solicitării primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, de a trimite Corpul de control în inspecţie în legătură cu această anchetă.

”Precizăm că MAI, prin Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne, nu poate verifica aspectele care ţin de investigaţiile penale şi de actele procedurale care se fac în dosarele penale. Aşadar, prin Corpul de control al ministrului nu se pot verifica ce probe şi ce mijloace de probă s-au administrat în dosar şi nici momentul sau oportunitatea administrării lor”, au transmis atunci reprezentanţii MAI. Aceştia afirmau că, ”dacă autorităţile locale au anumite suspiciuni în legătură cu desfăşurarea investigaţiei, acestea ar trebui să se adreseze prim-procurorului parchetului competent”. Primarul Cătălin Cherecheş ceruse intervenţia Corpului de control al MAI pentru a verifica modul în care s-au prelevat probe. Acesta a precizat că s-au recoltat 50 de probe ADN, exprimându-şi suspiciunea că acestea ar fi fost ”viciate într-un mod iremediabil”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.