Kim Kardashian West a provocat controverse în Japonia după ce a lansat o linie de lenjerie modelatoare pe care a numit-o Kimono Intimates, ea fiind acuzată că nu respectă tradiţiile nipone, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starul de reality TV şi-a prezentat linia de vestimentaţie pe Instagram, descriind-o drept o colecţie de lenjerie modelatoare în culorile pielii şi a precizat că a lucrat la această gamă timpd e un an. Colecţia este o "soluţie pentru femeile care muncesc cu adevărat". 

Anunţul a fost primit cu reacţii controversate, mulţi exprimându-şi dezacordul la adresa ei pe Twitter şi au folosit hashtahul #KimOhNo.

"Ea a fost în Japonia de multe ori. Sunt şocat. Nu are niciun fel de respect", a scris un utilizator în japoneză. 

"Te rog alege un alt nume decât Kimono pentru lenjerie", a scris un altul. 

"Guvernul japonez ar trebui să ia o poziţie faţă de Kardashian", a comentat altcineva.  

În japoneză cuvântul "kimono" înseamnă "ceva de purtat", în timp ce Kim Kardashian a folosit termenul în legătură cu prenumele ei. Site-ul dedicat liniei de haine nu oferă explicaţii despre alegerea numelui. 

Kimono-ul, un veşmânt tradiţional cu mâneci lungi, ale cărui două părţi sunt petrecute în faţă şi susţinute de o centură numită obi, datează în Japonia din secolul al XV-lea. Kimono-ul se poartă în prezent doar la ocazii speciale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.