Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România atrage atenţia că autorităţile nu se implică suficient şi eficient în stoparea evoluţiei pestei porcine africane în România, iar Comisia Europeană nu va relaxa restricţiile privind comerţul cu carne de porc în România. Potrivit asociaţiei, producţia de carne de porc din România a scăzut cu 7% în trimestrul I din 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Asociaţiei susţin, într-un comunicat de presă, că s-au adresat oficialilor din domeniul sănătăţii animale de la Comisia Europeană, solicitând analiza situaţiei fermelor comerciale de creşterea porcilor şi adoptarea de măsuri de relaxare a interdicţiilor de mişcare a porcilor şi cărnii de porc, aplicate în mod excesiv în România şi care afectează grav piaţa naţională.

Răspunsul Comisiei Europene menţionează foarte clar că misiunile de audit, desfăşurate în perioada 2017-2019, au identificat riscuri mari de transmitere a pestei porcine africane din România către alte state membre

UE datorate măsurilor insuficiente şi ineficiente luate de autorităţi pentru exploataţiile non-comerciale/ gospodăriile populaţiei.

”Poate, după încheierea mandatului autorităţilor române la preşedinţia rotativă a UE, autorităţile responsabile vor dedica timp şi problemei extrem de grave a evoluţiei virusului PPA în România. Până atunci, după cum rezultă din statistici, producţia de carne de porc din România a scăzut cu 7% în trim. I 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, înfloreşte importul, care a crescut cu 17% raportat la aceeaşi perioadă a anului
trecut, şi sunt afectaţi angajaţii din fermele comerciale şi consumatorii” se arată în comunicatul trimis de Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.