Preşedintele Tineretului Social Democrat (TSD), Gabriel Petrea, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de secretar general al PSD, la congresul de sâmbătă. Petrea spune că nu putea sta doparte în momentele în care partidul are nevoie de ajutor. ”Pur şi simplu acum este momentul în care PSD poate decide să se salveze sau să se condamne spre o viitoare irelevanţă politică”, a declarat şeful tinerilor PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Candidez pentru funcţia de secretar general al PSD”, a scris, miercuri, pe Facebook, Gabriel Petrea, preşedintele TSD.

Acesta şi-a însoţit anunţul de o serie de consideraţii transmise colegilor de partid.

”Decizia:
După ce am fost un student cu valori social-democrate;


După ce am construit Liga Studentilor Social Democrati;
După ce am activat în TSD;
După ce am ajutat la conducerea TSD;
După ce am câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte TSD;
După ce am contribuit la programul de guvernare cu cele mai pronunţate măsuri pentru tineri;
După ce am ajutat la promovarea celor mai mulţi tineri din PSD în funcţii de demnitate şi responsabilitate;
După ce am fost ministru în primul Guvern PSD de după guvernarea tehnocrată;
După ce nu am mai fost ministru pentru că am scris o scrisoare deschisă, în care cred şi acum;
După zeci de mii de kilometri prin toată România, cu funcţie sau fără, dar mereu cu rost pentru partid;
După ce am tocit mai multe perechi de pantofi mergând prin campanii electorale pentru PSD, decât au unii, luni, vechime prin partid;
După zeci de campanii câştigate;
După aproape 15 ani în PSD, am decis să mă implic activ în conducerea, la cel mai înalt nivel, a partidului.
Mai precis, am decis să-mi depun candidatura pentru funcţia de Secretar General al PSD, la Congresul de pe 29 iunie”, a mai scris Petrea pe Facebook.

Acesta a explicat că a luat decizia pentru că nu putea accepta să stea pe margine când partidul are nevoie de implicare.

”Am luat această decizie pentru că rezultatele pe care le-am obţinut de-a lungul timpului cu TSD îmi permit să ştiu ce am de făcut ca SG al PSD şi pentru că atributele personale îmi permit să mă achit de obligaţiile pe care acestă funcţie le reclamă. Am luat această decizie pentru că eu unul cred că trebuie să lăsăm acţiunile să dovedească intenţiile, iar dacă partidul vrea să pună pariu pe tineri, pentru a avea un viitor, atunci cred că un tânăr trebuie să fie în echipa de conducere, cu rol decizional. Am luat această decizie pentru că eu cred că un Secretar General trebuie să fie un om responsabil, un om aşezat, un om care gândeşte de 3 ori şi apoi taie o dată, un om care înţelege şi politica, şi resursele umane şi comunicarea, un om care să deschidă partidul şi deciziile, nu care să le închidă şi să le opacizeze. Pe scurt, un Secretar General trebuie să fie un manager, iar eu am dovedit ce aveam de dovedit din perspectiva managementului. Nu în cele din urmă, am luat această decizie pentru că sunt un om consecvent, care nu se dezice de poziţiile sale anterioare în legătură cu ce şi cum ar trebui să fie PSD”, a mai scris Petrea pe Facebook.

Preşedintele TSD spune că a ales acest moment, întrucât ”mai târziu ar fi fost prea târziu”.

”Am luat această decizie acum pur şi simplu pentru că mai târziu ar fi fost prea târziu. Nu sunt printre cei care-şi găsesc curajul după ce războiul se termină şi victimele sunt deja lovite. Nu sunt nici printre cei care pescuiesc în ape tulburi. Când am avut de spus, am spus, după cum s-a văzut. Când mi se oferă ocazia să mă implic pentru partidul meu, mă implic. Pur şi simplu acum este momentul în care PSD poate decide să se salveze sau să se condamne spre o viitoare irelevanţă politică. Ce vreau: Vreau să încetăm cu experimentele şi cu improvizarea. Vreau să redevenim un partid serios, care face lucruri serioase, care vorbeşte serios, un partid al tuturor. Mai ales, vreau să redevenim un partid care are resursă umană de calitate, suficientă pentru 3 guverne, nu pentru unul. Ştiţi, aşa cum am fost nu demult”, a mai scris preşedintele TSD.

Acesta explică şi ce nu-şi doreşte.

”Nu vreau putere. Nu m-a interesat niciodată. Sunt deputat, am fost ministru. Am 34 de ani, o meserie, o familie şi doi copii care mă împlinesc personal. Nu am nimic de demonstrat nimănui. Nu vreau ca, în eventualitatea în care voi câştiga, să devin din Gabi, Domnul Secretar General”, a mai scris Petrea pe Facebook.

Preşedintele TSD consideră că-l recomandă munca depusă în cadrul partidului, munca din capmaniile electorale din ultimii 15 ani şi munca de la Ministerul pentru Dialog Social.

”Faptul că nu sunt nici ahtiat după imagine, nici scandalagiu, faptul că nu am o agendă personală şi nici una de grup. Ce voi spune la Congres: adevărul! Cred că asta este obligaţia pe care o am faţă de colegii şi prietenii mei din PSD. Dacă aceste lucruri sunt suficiente, vom vedea, dacă nu, sunt împăcat că mi-am îndeplinit misiunea. Ce nu voi spune la Congres: că ne aflăm în acest moment din vina unui om sau a altuia. Nu cred că dacă aruncăm cu vina în stânga şi în dreapta ne ajută la ceva. Cred că avem nevoie de un moment de onestitate şi mai cred că avem nevoie de solidaritate. Acum mai mult ca niciodată”, consideră preşedintele TSD.

Acesta afirmă că face parte din ”tabăra PSD”.

”Cred că trebuie să încetăm să mai gândim în termeni de grupări sau tabere. Fie suntem toţi PSD-işti, şi tragem cu toţii împreună, fie ne salvăm, fiecare cum poate, individual sau în grup”, a mai spus Petrea care susţine că, dacă va fi ales, va fi ”cel mai bun secretar general pe care PSD l-a avut”.

Acesta afirmă că PSD are nevoie de o mai bună comunicare şi de unitate.

Pentru funcţia de secretar general şi-au mai anunţat candidatura Marius Dunca, Codrin Ştefănescu, Robert Cazanciuc, Cătălin Stochiţă, Daniel Suciu, şi Felix Stroe.

Congresul PSD va avea loc, sâmbătă, de la ora 11.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.