Comisiile juridice ale Parlamentului i-au validat, miercuri, pe cei trei candidaţi pentru funcţia de Avocat al Poporului. Plenul Parlamentului urmează să decidă, tot astăzi, prin vot cine va fi ales Avocat al Poporului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform anunţului făcut luni de premierul Viorica Dăncilă, postul de Avocat al Poporului revine ALDE, iar ulterior formaţiunea a anunţat că o propune pe Renate Weber, care nu a mai intrat în Parlamentul European, pentru că partidul nu a atins pragul electoral.

USR l-a propus pe Peter Eckstein Kovacs, fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu. Acesta este susţinut şi de PNL şi UDMR.

PMP are propriul candidat pentru funcţia de Avocat al Poporului, Constantin Cătălin Voinea-Mic.

”Domnul Victor Ciorbea a înaintat, astăzi, 24 iunie 2019, o adresă Preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, prin care a informat că mandatul domniei sale de Avocat al Poporului a încetat”, a transmis luni Avocatul Poporului, printr-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.