Pompierii au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea urmărilor generate de fenomenele meteorologice periculoase în 40 de localităţi din 13 judeţe. 93 de copaci au fost doborâţi de, fiind avariate 35 de autovehicule. De asemenea, au fost inundate zeci de gospodării. Pompierii intervin în continuare în şapte judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore,  cu motopompe de diferite capacităţi pentru evacuarea apei din 34 case, 75 de curţi şi 26 subsoluri.

La nivel naţional, intervenţia salvatorilor a fost necesară şi pentru degajarea a 93 de copaci doborâţi pe carosabil, fiind avariate 36 de  autoturisme. Furtunile au produs efecte în 40 de localităţi din 13 judeţe, miercuri dimineaţă intervenindu-se în continuare în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Olt, dar şi în municipiul Bucureşti.

”La acest moment, circulaţia rutieră este blocată pe un drum naţional (DN 15 în judeţul Neamţ) din cauza surpării carosabilului. Pe durata manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase ieri şi noaptea trecută, din cauza apei şi aluviunilor acumulate, circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe 2 drumuri naţionale (DN 17B în judeţul Neamţ şi DN 1B în judeţul Buzău)”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma instituirii Codurilor Portocalii şi Roşii de meteorologi şi hidrologi, unităţile IGSU au transmis 7 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, care au vizat măsuri preventive pentru localităţi din judeţele Dâmboviţa, Galaţi, Timiş şi Tulcea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.