Parchetul General arată, în motivele pentru care cere revizuirea sentinţei de adopţie a Sorinei Lucan, că ”interesul superior al minorei implică, în primul rând, stabilitate” şi că ”mediul în care minora a crescut şi s-a dezvoltat timp de aproape 7 ani, începând cu vârsta de 1 an şi 2 luni, creează certitudinea că aceasta vede în familia Şărămăt familia sa naturală”, scrie G4Media.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cererea de revizuire obţinută de G4Media.ro, Parchetul general notează că familia Şărămăt a preluat în plasament în 2012 doi copii minori, însă a putut adopta doar unul.

Cele două fetiţe, subliniază Parchetul, ”au fost botezate în aceeaşi zi, au mers împreună la grădiniţă şi, în prezent, la şcoală, dorm împreună în aceeaşi cameră şi în acelaşi pat, poartă aceleaşi haine, au aceleaşi jucării, au fost plecate împreună în vacanţe şi nu au fost niciodată despărţite, între acestea creându-se o legătură fraternă”.

„Conduita procesuală a persoanelor desemnate să apere interesele minorului echivalează cu o lipsă de apărare a acestuia, întrucât nu a fost avut în vedere interesul superior al copilului. Astfel, deşi familia Şărămăt avea doi copii majori, în anul 2012 a preluat în plasament alţi doi copii, în vârstă de 1 an şi 2 luni şi, respectiv, 9 luni – minorii LS şi CA. Cu toate că, în acel moment, asistentul maternal a început demersurile privind adopţia celor două minore, a fost informat de organele abilitate că nu poate adopta decât un copil. Ca urmare, a fost adoptată minora CA”, se mai arată în cererea de revizuire.
 
Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat, luni, o cerere de ordonanţă preşedinţială adresată Tribunalului Mehedinţi prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.