Supranumit “batranul continent”, Europa gazduieste o diversitate culturala, arhitecturala si gastronomica uluitoare, ce atrage an de an milioane de turisti din toata lumea. Cu toate ca ocupa doar 2% din suprafata globului, Europa dispune de o bogatie colpesitoare de peisaje superbe si forme variate de relief, incepand de la calduroasa Mediterana pana la zonele inghetate din nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asadar, fie ca vorbim de frumoasele monumente ce dainuie de secole intregi, parcurile pline de verdeata si muzeele faimoase, un tur complet al obiectivelor turistice europene este o experienta de neratat. Sa vedem, in continuare, o lista cu cele mai vizitate atractii turistice, cu iz cultural si istoric, din Europa, pe care ar merita sa le vezi si tu macar o data.

1. Turnul Eiffel, Paris.

            Desi pare a fi deja un cliseu romantic, Parisul cu al sau monument emblematic, atrage an de an sute de mii de turisti din toata lumea. Impresionanta constructie de 324 de metri, impresioneaza turistii prin a sa arhitectura si in special datorita privelistii pe care o ai din varf. Turnul Eiffel, cu a sa forma supla si semeata, aminteste de o suverana demna ce pare ca troneaza asupra intregului oras. La agentia de turism Alfitravel.ro dispui de o gama variata de pachete turistice care include cele mai avantajoase optiuni de cazare, transport si tururi ghidate.

2. Colosseum, Roma

            Daca esti pasionat de istorie si de radacinile adanci ale civilizatiei, o incursiune atemporala in vestigiile marelui Imperiu Roman, este o experienta care iti va aduce multe satisfactii. Impozantul Colosseum dateaza din secolul I I. Hr., fiind uan dintre cele mai mari cladiri-ruina ce amintesc de suprematia si influenta poporului roman din acele vremuri. Lupte cu gladiatori, curse cu carele de lupta si alte competitii sportive aveau loc in arena colosului, intr-o epoca in care supravietuiau doar cei mai puternici.

3. Sagrada Familia, Barcelona

            Spectaculoasa catedrala Sagrada Familia, proiectata de genialul arhitect Gaudi, ascunde in impozantele sale arcade si coloane intriganta poveste biblica a creatiei. Cu o arhitectura uluitoare, atat pe exterior cat si in interior, uriasa catedrala atrage an de an milioane de turisti din toata lumea. Cu prima piatra de temelie pusa in anul 1882, estimarile spun ca Sagrada Familia va fi finalizata abia in 2026, la mai bine de 100 de ani de la moartea lui Gaudi.

4. Palatul Buckingham, Londra

            Devenit resedinta regala a monrahiei britanice inca din anul 1837, palatul Buckingham atrage an de an turistii fascinati povestile cu regi si regine ce inca dainuie in Regatul Marii Britanii. Palatul se afla in vecinatatea parcului St. James, unde pot fi admirate numeroase specii de pasari, caprioare si alte animalute zburdand liber pe pajistile verzi.

5. Palatul Schonbrunn, Viena

            Impozanta cladire are nu mai putin de 141 de camere, din care mai putin de jumatate pot fi vizitate de public. Desprins din basmele copilariei, Palatul Schonbrunn aminteste de minunata poveste a printetei Sissi, care isi plimba trena grea a rochiei prin minunatele gradini si parcuri din imprejurul palatului.

            Acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute obiective turistice europene, care te vor purta intr-o fascinanta calatorie atemporala, iti vor hrani apetitul pentru cultura si traditie si te vor aduce cu un pas mai aproape de tine si de originile tale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.