Încălţămintea, ca şi hainele, este una dintre priorităţile femeii atunci când vine vorba despre stil personal. Femeile au o pasiune pentru pantofi iar acest lucru este ştiut încă de când e lumea. De aceea, ele sunt extrem de pretenţioase atunci când îşi achiziţionează încălţămintea cu care vor cuceri lumea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De obicei, femeile ţin cont, în primul rând, de materialul din care este confecţionată perechea de încălţăminte, deoarece confortul este important. De asemenea, sănătatea picioarelor este şi ea o prioritate, deoarece o pereche de pantofi nepotrivită şi de calitate îndoielnică poate crea atât probleme cu bătăturile, cât şi dureri de picioare, de spate şi mers incorect.

Mai jos vedem lista cu principalele materiale din care este fabricată încălţămintea:

1)      Pielea naturală

Pielea naturală se află în topul preferinţelor pentru fabricarea încălţămintei, deoarece este un material flexibil, moale, rafinat şi durabil. Găsim pe piaţă o varietate de modele de încălţăminte din piele pentru damă, deoarece este cel mai căutat material de către femeile care apreciază în mod deosebit calitatea pantofilor pe care îi poartă, şi nu neapărat frumuseţea estetică.

Dacă vrei să ai pantofi care să nu ţi se strice după prima lor purtare, atunci pantofii din piele sunt alegerea perfectă. Chiar dacă preţul este unul mai mare, investiţia merită din plin. Pantofii de piele îşi păstrează frumuseţea, eleganţa şi durabilitatea, iar dacă vei acorda timp pentru întreţinerea acestora prin soluţiile speciale pentru pielea naturală, pantofii tăi vor arăta ca noi pentru mult timp.

2)      Materialele textile

Pe locul 2 în topul celor mai utilizate materiale pentru încălţăminte se află cele textile. Bumbacul, lâna, polistirenul şi nailonul sunt cele mai folosite, în special pentru caracterul lor versatil, lejeritate şi textură aerisită. Ai posibilitatea să alegi pantofi care să menţină o temperatură caldă a picioarelor sau o temperatură mai scăzută, iar acest lucru ţine de materialul ales. Astfel, ai ocazia să alegi perechea de pantofi potrivită în funcţie de nevoile pe care le ai, dar şi în funcţie de preferinţele cromatice. Materialul textil permite picioarelor să respire mai mult, spre deosebire de piele, tocmai de aceea pantofii din materiale textile sunt ideali a fi purtaţi pe timp de vară, când este cald şi picioarele au nevoie de o bună aerisire.

3)      Cauciucul

Cauciucul este renumit pentru proprietăţile lui dure şi este extrem de folosit pentru încălţămintea celor care lucrează pe şantiere, oferind o protecţie sporită picioarelor. De asemenea, cel mai neplăcut este să ieşi din casă pe o vreme ploioasă şi să te uzi la picioare. Ca să eviţi acest disconfort, poţi opta pentru botine şi cizme confecţionate din cauciuc care să te protejeze de apa de ploaie şi să îţi păstreze picioarele uscate.

Aşadar, în funcţie de nevoi şi de materialul care te face să te simţi cel mai confortabil există o varietate de modele de încălţăminte care să îţi satisfacă toate cerinţele. Trebuie, de asemenea, să evaluezi calitatea materialului raportată la preţ şi să faci o alegere inspirată, pe termen lung.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.