Treizeci şi cinci de elevi din judeţul Iaşi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, judeţul fiind astfel pe locul al doilea, după Bucureşti. Proporţia celor care au luat cel puţin media 5.00 este de 77,44 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, 4.781 de elevi au obţinut medii peste 5.00, rata de promovare fiind de 77,44 la sută.

Notele peste 5,00 la limba română sunt în procent de 86,97 în judeţul Iaşi, iar la matematică notele peste 5,00 reprezintă 66,62 la sută.

Cele mai multe medii 10 au fost înregistrate la Colegiul "Emil Racoviţ"ă – 12, Colegiul Naţional – 10 şi Colegiul "Costache Negruzzi" - 5, toate cele trei unităţi de învăţământ fiind din municipiul Iaşi. Niciun elev care învaţă la şcolile din mediul rural nu a reuşit să obţină media maximă.

În topul mediilor 10 pe ţară, Iaşul ocupă locul al doilea după Bucureşti.

"Reuşitele elevilor noştri la Evaluarea Naţională ne bucură şi în acelaşi timp ne confirmă faptul că strategiile noastre educaţionale reuşesc să producă succes şi motivaţie pentru învăţare. Procentele ridicate ale elevilor cu media 10 situează Iaşiul pe locul doi la nivel naţional, după Bucureşti'', a declarat Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.

Rata de promovare la Evaluarea Naţională în judeţul Iaşi este cu 0.4 la sută mai ridicată decât cea înregistrată anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.